Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Vlade

Trgovci vam 'dosađuju' preko telefona? Uskoro ćete tome moći zauvijek stati na kraj

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
23.07.2015.
u 10:29

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija i sufinanciranju materijalnih troškova javnim visokim učilištima

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača.

Izmjenama se predlaže da se usklađivanje termina početka sezonskog sniženja regulira pravilnikom koji bi ovu problematiku detaljnije uredio. Predlaže se i da se obveza isticanja dviju cijena ne primjenjuje na situacije kada posebni oblici prodaje traju najdulje tri dana, međutim kako bi potrošač mogao donijeti informiranu odluku o kupnji, trgovac je u svakom slučaju dužan informirati potrošača o maloprodajnoj cijeni proizvoda.

 – Intencija je zaštititi potrošača, a naročito mlađe i starije građane – kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dodavši kako će se oni koji ne žele primati telefonske pozive trgovca moći upisati u registar potrošača i time zaustaviti neželjene pozive.

 – Izmjenama Zakona o zaštiti potrošača jasnije uređujemo sklapanje ugovora o uslugama putem telefona – kazao je Vrdoljak.

Prihvaćen je i prijedlog o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija i sufinanciranju materijalnih troškova javnim visokim učilištima za sljedeće tri akademske godine.

Pravo na punu subvenciju participacije u troškovima studija ostvaruju redoviti studenti akreditiranih preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih, diplomskih sveučilišnih, kratkih stručnih, preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija na javim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj koji u akademskoj godini 2015./2016. ili 2016./2017. ili 2017./2018. prvi put upisuju prvu godinu studija, koji su na početku akademske godine 2015./2016., 2016./2017. i 2017./2018. u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova na studijskom programu, odnosno najmanje 30 ECTS bodova u slučaju studenta s utvrđenim invaliditetom od 60% ili više.

 – Želimo stimulirati studente na uspješnost tijekom studiranja – kazao je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Ministar financija Boris Lalovac kazao je kako se HNB obvezuje dostaviti izvješće o problematici zaduženja u švicarskim francima, kao i prijedloge mjera za olakšavanje pozicije dužnika.

Prihvaćen je prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o visini vodnoga doprinosa.

 – Smanjujemo vodni doprinos za 25%, čime poduzetnike i investitore rasterećujemo za 40 milijuna kuna – kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Prihvaćen je i  prijedlog odluke o pružanju humanitarne pomoći u iznosu od 300.000 kuna Kurdima u sjevernom Iraku, putem Ministarstva unutarnjih poslova vlade Iračkog Kurdistana.

>> O sniženjima će opet odlučivati trgovci?

Komentara 19

Avatar mili99
mili99
10:21 23.07.2015.

Pa naravno, njima svi dosadjuju. Zasto ne pustite ministre da uzivaju u povlasticama i blagodatima polozaja? Stvarno narode.. Tko nas vodi dobro postojimo ikako.

DR
drugPlenky
09:43 23.07.2015.

Tko će nas zaštiti od ove nesposobne Vlade

Avatar mili99
mili99
10:22 23.07.2015.

Najgora Vlada u povijesti Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije