Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Očekujem da Srbija nedvosmisleno i oštro osudi Šešelja

Vlada o zabrani novog zapošljavanja u javnim službama, nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskoj matici iseljenika...
19. travnja 2018. u 10:02 36 komentara 2184 prikaza
Vlada RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jučerašnji incident ratnog zločinca Vojislava Šešelja najoštrije osuđujemo. Podržavamo odluku hrvatskog izaslanstva da prekine posjet Srbiji. Očekujemo od Srbije da nedvosmisleno osudi akt svojeg zastupnika u Skupštini. Vlada RH nastavit će graditi odnose sa susjedima, a na takve poteze reagirat ćemo odlučno i primjereno u zaštiti digniteta simbola hrvatske države i dostojanstva Hrvatske u cjelini, kazao je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković.

Sjednica Vlade NOVI USTROJ OBALNE STRAŽE Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela niz imenovanja

Premijer se dosadašnjem državnom odvjetniku Dinku Cvitanu zahvalio na radu u posljednje četiri godine te se osvrnuo na imenovanje njegova nasljednika. 

– Riječ je o iskusnome aktualnom prvom zamjeniku državnog odvjetnika, pravniku Draženu Jeliniću koji ima sve potrebno iskustvo. Smatramo da je riječ o kvalitetnom kandidatu koji će taj posao, nakon što dobije potporu, obavljati savjesno i u skladu sa zakonom te tako jačati povjerenje u hrvatske institucije – rekao je Plenković. 

 

O posjetu glavnog tajnika Vijeća Europe Thorbjørna Jaglanda kazao je kako su diskutirali i o Istanbulskoj konvenciji.

– Nije dobro za rad Vijeća Europe da jedna konvencija koja je dobra bude opterećena nekim drugim temama i raspravama. I to je situacija koja stvara poteškoće i za Vijeće Europe i za zemlje jer postoji kampanja protiv konvencije od osobito agilnih i aktivnih aktera, posebno u nevladinu sektoru, ali i nekih političkih koji to onda koriste za druge ciljeve. Stoga pozivam sve aktere i dionike u Hrvatskoj da smire tenzije nakon uvjerljive većine u Saboru – kazao je Plenković te dodao:

– Vlada jamči da neće doći ni do kakvih problema koji bi se kosili s bilo čijim vrijednosnim sustavom u implementaciji kada je riječ o državnim institucijama. Ponijeli smo se vrlo odgovorno i obazrivo. Uvjereni smo u korist provedbe Konvencije, prije svega za žene koje su žrtve nasilja i za borbu protiv nasilja u obitelji. Apeliram na one koji su bili ''za'' i one koji su bili ''protiv'' da zajednički pogledamo kako možemo provoditi ovaj novi institucionalni, pravni, financijski, operativni okvir na što učinkovitiji način, bez ikakvoga problema za naš vrijednosni sustav.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vladu danas čeka Prijedlog odluke u vezi s opskrbom plinom.

BRZE PROMJENE Plenković najavio strukturne reforme, ali još se čekaju konkretne mjere SJEDNICA VLADE Plenković: Za 2 tjedna idemo s prijedlogom za ratifikaciju Istanbulske konvencije Twitter Vlade Ups! Gaf na Vladinom Twitteru: 'Molim odobrenje za tvit...'
International Business Hotel
Luksuzno opremljen
International Business Hotel: Jedini zagrebački hotel koji se specijalizirao za biznismene
Harats
U SRCU ZAGREBA
U potrazi za dobrim pivom i još boljom atmosferom
  • ikbmibm:

    Zaista je cijela 6-ta lička na ovom portalu. Ne osuđuju čin ratnog zločinca ,nego hr.premijera. Dno dna na V.L. Bljak.

  • Neo001:

    Plenkoviću, pusti degenerika šešelja, to odavno zanmo da je vreća izmeta, radije se ti okreni našim domaćim šešeljima, klomunjarskoj bagri, udbašima, izdajicama. to je prijetnja našoj domovini.

  • afer:

    U Hagu nije suđen za zločine mržnje i poticanje na zločin u Hrvatskoj. Podignite optužnicu!