Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Milanović o subvencioniranju računa za struju: To je borba za ljude, a ne kupovanje glasova

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.09.2015.
u 10:17

Prihvaćeni su prijedlozi uredbi o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije kao i kriteriji za stjecanje statusa ugroženih kupaca energije iz umreženih sustava

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije kao i kriterije za stjecanje statusa ugroženih kupaca energije iz umreženih sustava.

 – Donošenje uredbe je nužno jer uskoro počinje sezona grijanja. Važna novost je da se sada zgrada može isključiti iz toplinskog sustava uz suglasnost 90 posto suvlasnika i suglasnost distributera električne energije – kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Ministar je istaknuo kako se ovime pomaže ugroženim kupcima te da će visina solidarne naknade za električnu energiju iznositi 0,03 kn za svaki potrošeni kWh.

 – Ovom uredbom uređuje se gorući problem. Mi smo pripremili model – rekao je ministar Vrdoljak dok je premijer Zoran Milanović dodao kako nije riječ o bacanju novca iz proračuna, već je to detaljan posao na kojem se radilo mjesecima.

 – Pomoć je namijenjena ugroženima i postoje jasni kriteriji, tako da će biti teško švercati se. To je borba za ljude, a ne kupovanje glasova – kazao je premijer.

Na sjednici je prihvaćen i  Nacrt konačnog prijedloga obiteljskog zakona.

 – Novim Obiteljskim zakonom štitimo ljudska prava i osiguravamo nastavak rada Centra za posebno skrbništvo – kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Usvojen je i nacrt prijedloga zakona o poticanju ulaganja.

 – Lani smo imali četiri puta više investicija nego 2013. Ovime nastavljamo podupirati investiranja – kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

>> Dogovor 
ne utječe 
na cijenu energenata

Komentara 49

Avatar nekakav
nekakav
08:20 03.09.2015.

a da malo ograničite to darivanje, kojem ste, kao i svi prije vas, jako skloni par tjedana prije izbora? meni je zbilja smiješno slušati da tih 200 kuna mjesečno neće ništa koštati proračun. 125.000 puta 200 kuna mjesečno puta 1212 mjeseci je 300 mil kuna. otkud? ne valjda na račun hep-a, plinaša...? jer to znači da mi, koji plaćamo račune, financiramo nekog? to je opet neki porez, kazneni? ali je lijepo ih gledati kako se sve više zabrinuto ogledavaju oko sebe, gdje će koji za mjesec-dva...

MA
medjimurec_at
08:16 03.09.2015.

Predizborno sufinanciranje struje , posto vam je KWh , pardon glas drugovi?

AN
Anamarija10
09:12 03.09.2015.

Jadno. Trebali ste otvoriti radna mjesta a ne dijeliti socijalu a za pare smo ionako zadužili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije