Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Linić: Već danas počinjemo pregovore o novom rebalansu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
09.01.2014.
u 11:15

Linić kaže da je visok javni dug i deficit isto tako poruka svima onima koji su neodgovorno smatrali kako mogu trošiti i da se mogu zaduživati

Uoči današnje sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić danas je novinarima rekao da će već za sedam dana s kolegama u Vladi početi razgovore o rebalansu državnog proračuna.

– Odnosno već danas, rekao je Linić. Koliki će biti rebalans, odnosno za koliko će skresati rashode, Linić nije rekao. Danas je odgovorio i na prognoze HNB-a da će ove godine zaduživanje na međunarodnim tržištima kapitala biti teže.

– Razlog zašto smo zaduženja za 2014. proveli već u 11. mjesecu prošle godine upravo je dosta problematično stanje na tržištima kapitala u svijetu prouzročeno krizom. S tim zaduženjima riješili smo prvih šest mjeseci ove godine, a do tada ćemo vidjeti kako ćemo se dalje zaduživati. Sada idemo u proceduru i mjere za smanjenje prekomjernog deficita. Vlada i te kako vodi brigu i za sada sve držimo pod kontrolom. Nitko se ne treba brinuti. Problem koji postoji je vrlo visoki javni dug i još uvijek vrlo visok deficit. To su stvari s kojima se Vlada bavi i tu moramo naći mjere kako to staviti pod kontrolu – objasnio je ministar Slavko Linić zašto će Vlada već sad pristupiti izradi rebalansa državnog proračuna za 2014.

Linić kaže da je visok javni dug i visok deficit isto tako poruka svima onima koji su neodgovorno smatrali kako mogu trošiti i da se mogu zaduživati.

– Posljedice svega toga sad su tu i vlada Zoran Milanovića ih rješava, za razliku od svih drugih neodgovornih – rekao je Linić.

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći u poreznim stvarima.

– U konvenciji se razrađuju vrste poreza koje ćemo razmjenjivati sa zemljama u EU, ali izvan nje te će se poboljšati mogućnosti nadzora u RH i izvan nje te mogućnost zajedničke naplate utajenog poreza – rekao je Linić.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o razvrstavanju željezničkih pruga koje će se razvrstati u tri skupine ukupne duljine više od 2600 kilometara.

Vlada je prihvatila i financijski plan Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2014. godinu te godišnje izvješće o radu inspekcije zaštite okoliša za 2012. godinu

>> Čak 25,5 milijuna kuna za plaće 85 zaposlenika

Komentara 17

KR
krka
10:31 09.01.2014.

Zašto mi svaka pojava ovoga čovjeka pokvari dan???

Avatar drago41053
drago41053
10:30 09.01.2014.

linicu,ni slucajno da diras "pravnu stecevinu" partijski uhljeba i dvorske svite oko predsjednika i premijera "slucajne drzave",kmetima mozes uzeti i dusu,nece se buniti,tebi zelim i u buduce dobar provod u dubaju.......

ST
stefj
11:20 09.01.2014.

Hm, pred koji tjedan su donijeli ovakav proračun i već idu u rebalans. To se zove kvalitetno planiranje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije