Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata nakon 18.12.

Vlada donijela odluku o isplati božićnice umirovljenicima

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.10.2015.
u 12:18

Jednokratnu isplatu od 325 kuna dobit će umirovljenici čija mirovina iznosi do tisuću kuna

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o isplati božićnica umirovljenicima sukladno visini njihove mirovine.

Jednokratnu isplatu od 325 kuna dobit će umirovljenici čija mirovina iznosi do tisuću kuna, 225 kuna dobit će oni s mirovinama od tisuću do dvije tisuće kuna, 145 kuna dobit će dobit će umirovljenici s mirovinama od dvije do tri tisuće kuna, a svi koji imaju mirovine veće od tri tisuće kuna dobit će po sto kuna božićnice.     

 - Isplata će ići nakon 18.12. tako da se sve isplati do Božića, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Donešena je i uredba o kriterijima javnih natječaja i uvjetima koje će morati ispunjavati kandidati za funkcije predsjednika i članova uprava, ravnatelja i direktora u trgovačkim društvima i ustanovama od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a čijim dionicama i poslovnim udjelima upravlja Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Kandidati za spomenute funkcije morat će imati završen najmanje diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odgovarajuće struke, najmanje pet godina radnog iskustva stečenog na rukovodećim položajima ili odgovarajućim poslovima u struci za članove Uprave, odnosno 10 godina za predsjednika Uprave, radno iskustvo u organiziranju rada i vođenju poslova, znanje najmanje jednog svjetskog jezika...

Suštinu današnje vladine odluke da će se ubuduće vodeći ljudi najvažnijih strateških državnih firmi tražiti putem specijaliziranih headhunting agencija objasnio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Rekao je da su se pritom vodili promatrajući kako to rade neke druge države kada je riječ o biranju šefova najbitnijih strateških tvrtki. Objasnio je da će konačna odluka i dalje biti na nadležnom ministarstvu i Vladi, a da će sam proces filtriranja izbora najboljih kandidata raditi stručne i profesionalne organizacije.

- One će na kraju procesa predložiti primjerice tri kandidata za koje procjenjuju da bi svatko od njih mogao obavljati taj posao. Nakon toga će oni ponuditi svoj program i na temelju toga će netko od tih troje biti izabran, rekao je Orsat Miljenić. Rekao je da vlada i dalje ide u smjeru da napravi još jedan korak dalje kako bi najbolji menadžeri strateških tvrtki bili adekvatno nagrađeni za svoj dobar rad.

Uredbu je trebao predstaviti zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Jakša Puljiz koji u trenutku kad je trebao početi izlagati nije mogao pronaći papire.

 - Samo malo, molim vas, papiri mi nisu pri ruci, kazao je Puljiz na što ga je premijer Zoran Milanović upitao:

 - Recite, jel ima nešto posebno ili možemo odobriti, kazao je premijer nakon čega je uredba usvojena.

>> Predsjednici uprave morat će imati najmanje 10 godina radnog iskustva

Komentara 43

Avatar nekakav
nekakav
07:53 14.10.2015.

nova akcija hrvatske vlade. kupujmo hrvatske umirovljenike za nadolazeće izbore! ajd, uvijek netko padne na ovakve geste.

HR
hromcan
08:13 14.10.2015.

Kupovanje jeftinih izbornih bodova......

Avatar kravata
kravata
07:55 14.10.2015.

Svi sno se pitali gdje je prva potpredsjednica, evo tu je sakupljala novac za penzionere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije