Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dobar posao'

Vlada kupila pametne telefone i 10 puta skuplji internet

milanović
Željko Hladika/Pixsell
08.09.2013.
u 23:30

Dosad je Vlada imala ugovor po kojem je za 1 GB prenesenih podataka plaćala 11 kuna, a nova je cijena 102,4 kn po gigabajtu.

Iako je Vladin natječaj za pametne telefone vrijedan 40 milijuna kuna završio, skandalima koji ga prate nema kraja.

Posljednji je u nizu, kako doznaje Poslovni dnevnik, što će sada, kao rezultat tog natječaja, sva ministarstva, zavodi i druga tijela državne uprave surfanje na pametnim telefonima plaćati deset puta skuplje. To uključuje i mobilni pristup eGovernmentu i e-mailu, što je bio ključan razlog zbog kojeg se nabavilo pametne telefone. Dosad je Vlada imala ugovor po kojem je za 1 GB prenesenih podataka plaćala 11 kuna, a nova je cijena 102,4 kune po gigabajtu. Usto je paprena i obračunska jedinica koja je deset puta veća od tržišnog prosjeka i iznosi 1 MB.

Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, u telefonskom razgovoru potvrdio nam je te informacije, ali tvrdi da će unatoč tome ušteda na novom ugovoru biti 20%.

\"U javnoj nabavi u kojoj su sudjelovali HT i Vipnet pobijedio je HT s ponudom od 12,7 milijuna kuna bez PDV-a, a kako je ukupna cijena ponude bila jedini kriterij odabira, nemamo zakonsko uporište za drugačiju odluku\", kaže Janković.

Dodaje da ugovor treba gledati kao cjelinu jer najveći dio, 116 milijuna minuta, otpada na mobilne razgovore između državnih ureda i ministarstava te prema HT-ovoj mreži, a za koje kaže da su sada besplatni. 

>>Sve više korisnika interneta zbog pametnih telefona i tableta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije