Naslovnica Vijesti Hrvatska

\"Vlada je osigurala novac za Gaženicu i projekt ide dalje\"

– U Gaženici će pristajati kruzeri, očekuju se brojni gosti koji će imati gdje potrošiti novac – rekao je predsjednik za obilaska gradilišta putničkog i transportnog terminala u Gaženici u Zadru
26. ožujka 2012. u 19:41 2 komentara 1 prikaza
josipović na ugljanu  (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

– Nova luka sigurno je i nova stranica za grad Zadar, ne samo zato što otvara veće mogućnosti za transport nego i zato što nudi nove perspektive za razvoj turizma. U Gaženici će pristajati kruzeri, očekuju se brojni gosti koji će imati gdje potrošiti novac, rekao je predsjednik Ivo Josipović za obilaska gradilišta putničkog i transportnog terminala u Gaženici u Zadru. Dodao je kako su svi ugovori potpisani, a Vlada je u proračunu osigurala novac te nema razloga da se projekt ne razvija onako kako je zamišljen.

Odgovarajući na novinarsko pitanje povezano s obnovom unske pruge preko koje bi se odvijao dio uvozno-izvoznog prometa iz Gaženice, predsjednik Josipović potvrdio je kako je za jednog od svojih putovanja u Bosnu i Hercegovinu razgovarao s predstavnicima Unsko-sanskog kantona o unskoj pruzi koju bi trebalo temeljito renovirati.

Prije obilaska Gaženice, predsjednik Josipović posjetio je uzgajalište tuna tvrtke Kali tuna između otoka Velog Iža i Ugljana te uz pomoć radnika hranio tune skušama i lokardama.

– Uzgoj tuna odličan je posao, a tvrtka Kali tuna zapošljava radnike, isplaćuje plaće, uplaćuje doprinose i ostvaruje zanimljivu dobit – zaključio je predsjednik.

 

Elipso

  • Spezispezi:

    I šta mi imamo sada od toga što je ovaj komunistički sekretar svratio baciti lopatu srdela u kavez s tunama. Nemjerljivi je to doprinos domaćoj ekonomiji i miru u svijetu !

  • sttipe:

    oće li se sad taj novac prestrojiti na magistralnu dionicu trogir-omiš,sa koje su ukradeni novci i njima je bila financirana cesta gaženica-autoput..kojom niko ne vozi..a napravila se samo zato jer je kalmeta bija ministar od cestogradnje..oće li kalmeta u zatvor ... prikaži još! zbog jednog mrtvog tjedno,na magistrali kroz kaštela?svi su bili neoprezni??nisu prilagodili brzinu uvjetima na cesti??i pješaci i vozači,a poginilo ih je godišnje više nego u najgoroj ratnoj godini na ratištu..