Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.11.2014. u 12:00

U prenormiranoj državi ni Ustav ni niži zakoni nisu precizni i jasni

Vlada je napokon, ali zaista napokon odlučila o točnom datumu predsjedničkih izbora. Pa smo tako tek malo više od mjesec dana prije tih izbora doznali da će oni biti 28. prosinca.

Kandidati se redom predstavljaju da im je baš svejedno kojeg će datuma testirati svoju snagu, ali u svakoj uređenoj državi datum izbora morao bi se znati barem šest mjeseci unaprijed. Zaista je neozbiljno da se do pred same izbore nagađa kada će u skladu s ustavnim rokovima oni biti. Ali najporaznije od svega jest to što smo se danima “zabavljali” tekstovima o tome bi li drugi krug izbora, kada bi prvi krug bio 11. siječnja kako se nagađalo, bio u skladu s ustavnim rokovima.

Naime, 25. siječnja probio bi odredbu da izbori moraju biti najviše 60 dana od isteka mandata predsjedniku. U državi koja se smatra prenormiranom, dolazimo do spoznaje da ni Ustav, a ni zakoni nižeg reda, zapravo nisu posve precizni i jasni. Jedino što je Vladu natjeralo da odustane od tog datuma jest činjenica da bi joj prijetila ustavna tužba. I to od predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića.

>>Predsjednički izbori održat će se 28. prosinca

>>Izbori moraju početi 30 dana do kraja mandata, ne i dovršiti se

Komentara 12

AL
AlanSudar
12:05 20.11.2014.

Pa kako Vas nije sram muljavite s datumom samo da onemogučite dijaspori da glasa! A upravo je Vaša ingeniozna politika poslala sve te ljude van. Milanoviću i Josipoviću adio! Kolindi dajem glas, a onda ćemo vidjet ali glas više nedam Milanoviću i josipovicu

KA
kaleticamojamala
12:07 20.11.2014.

alane potpisujem potpisujem sve pozzz iz tuđine. S Kolindom do kraja od pakla do raja!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:39 20.11.2014.

...a zna li se točan broj birača... i hoćemo li se taj dan očitovati i vezano uz referendumska pitanja... o monetizaciji... i pitanjima inicijative "U ime obitelji"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije