Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnički kuloari
Povratak na članak

Vlada izvlači dvije milijarde kuna iz Adrisa

Da se nešto “kuha”, može se iščitati i iz izjave predsjednice Vlade Jadranke Kosor da je s upravom tvrtke za nedavna posjeta razgovarala o mogućim investicijama.

Komentari 33

OB
-obrisani-
20:13 12.09.2010.

Srbi bre, ne brinite za hrvatske probleme. Prošla su vremena kad ste ih vi rješavali klanjem i artiljerijom.

VL
RS
rasta sev
01:11 12.09.2010.

Zar baš ni malo srama nemaju, zatrajanci prokleti.

VL
KR
krmak12
04:48 12.09.2010.

Lako se Vlahoviću razbacivati s tuđim novcem,on je sebe i mnoga svoja pokoljena osigurao do kraja njihovoh života,kao i dični pravnik,na vrijeme su zbrisali iz TDR-a,i osnovali Adris,te sve prepustili u p.... m.......!!!!!!!!!!!!

VL
MO
momak23
08:55 12.09.2010.

Bitno je da se ulaganje potiče,treba se što više usmjeriti na gospodarstvo.

VL
FR
Fredy21
07:54 12.09.2010.

vama ni sto adris-grupa ne bi pomoglo----vlado lakoma.dajte svježeg novca jer nemaju vaši suradnici više šta krasti

VL
CH
chemica
00:45 12.09.2010.

Adris je zainteresiran za ulaganje u energetski sektor, a HDZ-u trebaju novci kako bi dobio izbore? Hm. Ma najbolje bi bilo da im prodaju HEP. Pošto Rovinjci nemaju 32 milijarde ( kolika je procijenjena vrijednost HEP-a), morat će dostajat i ove dvije koje imaju. Adris će biti zadovoljan, a bit će i rvatine. Tim zločincima ipak nema ravna u rasprodaji Hrvatske. Sve, samo da ostanu na vlasti. Otišel je HT, za njim je \"odlepršala\" i INA, Plivu su još prije \"sredili\", a elektroprivreda je samo logičan nastavak takve izdajničke politike. Bar da je HDZ u nečem dosljedan. Kako zahebat vlastiti narod.

VL
DU
Deleted user
01:24 12.09.2010.

u sfrj ništa novo. sve sfrj banke su propale zbog politički dirigiranih kredita, i bijes je da nekome uopće pada na pamet da dopusti političarima da im određuju gdje će investirati. strane banke nisu lude, one će to prihvatiti samoo uz 100% državna jamstva, pa ćemo imati hypodržavu. adris, njemu je teže. on ima monopol zahvaljujući vladi, pa se mora odužiti. ne daj bože da bi vani negdje investirao, ne, \"profit mora ostati kod nas\". tim idiotima ne pada na pamet da se novci ulažu u biznis u koji se razumiješ, ili pak u širenje svog portfelja/tržišta, vertikalno, horizontalno povezivanje itd. itd. adris gotovo sigurno nema know how da restrukturira podravku. umjesto da podravku prodaju n međunarodnoj dražbi, gdje će je kupiti netko tko zna posao, i gdje će dobiti puno bolju cijenu, a da puste adris da ulaže gdje hoće, oni se igraju samoupravnih sporazuma po 1000-ti put. e. kardelj bi bio sretan da vidi svoje hrvatske sljedbenike, koji njegova nauk ne napuštaju ni nakon što ga je cijeli svijet odbacio.

VL
ŽI
žico
01:46 12.09.2010.

PREPORUKA preporučujem BISKUPSKOM ordinariju da ne dozvole prilaz našoj vladi jer će prodati KAPTOL i sve CRKVE !

VL
PE
peljar
03:29 12.09.2010.

Te dvije milijarde su zapravo lova Tvornice duhana Zagreb. Naime, Rovinjci su posudili lovu od TDZ da bi sagradili Kanfanar. Tu lovu nisu nikad vratili, a riječ je o gotovo milijardi kuna. TDZ je tužila Rovinjane i dobila spor, ali se nešto pravosudno zakompliciralo. Uglavnom se lova mora vratiti TDZ. Kad se zbroje kamate i sve ostalo, onda to iznosi nešto više od dvije milijarde. Zato Rovinjci drže lovu oročenu. To je tuđa lova, a kamate svakodnevno rastu. Jednom će morati to vratiti, dakako uza ostalo što su opljačkali. Inače nema puta u EU, barem idučih desetak godina, bez obzira što Jandroković i ostali pričaju.

VL
VI
Vito
07:58 12.09.2010.

Nije li \"Adris\" grupa uništila Tvornicu Duhana Zagreb i Tvornicu Duhana Zadar? I sad je monopolist na tržištu duhana u Hrvatskoj. Ništa još nije uožila na prostoru srušene Tvornice Duhana Zagreb iako je pisano 13. OžUJKA 2008. 18:53h da će izgraditi na tom prostoru Povijesni muzej uklonili su jedino stablo lipe, a namjeravaju maknuti i benzinsku postaju te izgraditi deveterokatnicu s 280 parkirališnih mjesta. Evo što se može pročitati o toj organizaciji na web stranicama. Objavljeno u Nacionalu br. 541, 2006-03-27 Autor: Berislav Jelinić 3 suca VTS-a prve žrtve duhanskog rata V. d. predsjednika Visokog trgovačkog suda Srđan Šimac, vršitelj dužnosti predsjednika Visokog trgovačkog suda,smijenio je tri suca s ključnih položaja: tvrdi se da je to dio sukoba lobističkih grupa ko BAT-ovih ulaganja Međutim, mišljenje vještaka glasilo je da se radi o neznatnoj razlici, pa je Srđan Šimac opet presudio u korist BAT-a. Njihove funkcije preuzeli su Josip Kos i Viktorija Lovrić. Predmet je potom opet dospio pred Visoki trgovački sud, koji je krajem 2004. odlučio u korist TDR-a i sporne odluke na skupštini dioničara TDZ-a održanoj 1999. proglasio ništavnim. Viktorija Lovrić, Visoki trgovački sud RH, Mar 19, 2008 at 03:40 PM Vesna Živković nezakonito preknjižila blokirane dionice TDZ-a u vlasništvu Anice Igrec Sutkinja Marković ne smatra bitnim moguću umiješanost sutkinje Mlinarić u pretvorbeni kriminal Radnici TDZ-a od Adris grupe i TDZ-a traže odštetu od 350 milijuna kuna Sutkinja Mlinarić bila je odgovorna osobi odgovornoj za pljačku malih dioničara Tako se bori(lo) protiv mita i korupcije prije nekoliko godina.

VL
00
0001
08:30 12.09.2010.

Sve su naš novine svedene na \"kuloare\".

VL
DU
Deleted user
09:05 12.09.2010.

ova gospoda kosor i njena vlada pricaju samo o nekim postojecim provedbama reformi, a nitko ne zna tocno koje su to reforme. nisu se izjasnili kako ce privatizirati preostale drzavne firme, a da izbjegne prisvajanje tih firmi kroz neke clanovee uprave ili nekih lokalnih politickih glava koji u stvari ne preuzimaju firmu kao investitori s vizijom za buducnost, nego vec razmisljaju o daljnjoj prodaji, a kupci su vecinom vec poznati. to vam je kao kod krade zlatarni, lopovi dignu vise dijamantnih ogrlica i te su oglice u istom momentu na putu do jedne zlatarne radnje koja ce da ih otkupi. naravno po jako povoljnoj cijeni. E kod takvih stvari stoje prije svega HDZovci, Senader, Jadranka itd. i gledaju kako se otuduje imovina i ne razmisljaju o promjeni pravnog sistema koji bi takve akcije dugorocno pratio.

VL
JA
jankoprekobrda
09:11 12.09.2010.

Sve clanove ove vlade treba uhapsiti ili protijerati iz Hrvatske jer svojim dijelovanjem vise stete do koriste Hrvatskoj i njenim gradjanima.

VL
DU
Deleted user
09:13 12.09.2010.

@žico u biskupskom ordinariju je jos veci kriminal... upravo razmisljam kako bi bilo lijepo da papa napusti svoj kaptol vatikan i da se preseli pod sator i da bude pastir. vidite gospodine, ako vi mislite da se u vatikanu mozeze biti pastir, onda se u hrvatskom kaptolu isto mogu nastaniti domace zivotinje.

VL
ŽI
žico
09:32 12.09.2010.

ovo me podsiječa na režim NDH rasprodaja svega samo da ostanu na vlasti .

VL
PA
patuljčica..
09:52 12.09.2010.

Koja glupost, fuuuuuuj! To NISU ulaganja. Ako Adris grupa kupi Podravku, Podravka je samo promijenila vlasnika i ništa drugo. Nije otvoreno niti jedno novo radno mjesto, nije napravljeno ništa. Da Adris grupa odluči svoja sredstva investirati u izgradnju neke noveve Podravke, to bi onda bilo ulaganje, to bi bila vijest.

VL
Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
10:00 12.09.2010.

Ovaj novinar ,čiji je to miljenik?

VL
OB
-obrisani-
10:05 12.09.2010.

Vlada izvlači dvije milijarde kuna iz Adrisa--------------samo je pitanje ko če vratit taj novac ,ovo je još jedno zaduženje vlade a kad se dodaju još kamate

VL
BA
banijash
10:23 12.09.2010.

Koja situacija:)) jedan narod je prisiljen slusat neku zenu sta prica iako nije birao da slusa ta njena naklapanja, podvale, obecanja, izgovore, muljanja.. Svakog drugog bi covjek pljunuo u lice kad te gleda u oci i laze, al neide jer takova je HDZ demokracija.., ti moras da slusas sta ta zena prica dok iza nje stoji 10-tak njenih tjelohranitelja, ..i to sve jos o tvome trosku:))

VL
MO
momak23
11:04 12.09.2010.

Bitno da se stanje u gospodarstvu mijenja i ovo je jedan od poteza kojih će nadam se biti još..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.