Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

'Vlada i dalje strepi od katoličkih aktivista koji čine poprilične probleme'

Željka Markić, koliko god nekome bila iritantna i ne bila po volji, ona za svoju udrugu radi očito dobar posao.
06. veljače 2019. u 17:15 78 komentara 10065 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Osim što Vlada kroz zakone, Zakon o referendumu i kroz dopunu Zakona o financiranju političkih stranaka i referenduma, nastoji otežati održavanje referendumskih inicijativa, i na sceni katoličkih udruga i aktivista događaju se određene promjene. 

Zvonimir Troskot Nesuglasice Raskol katoličkih aktivista: Troskot dao ostavku i povukao se u samostan

Te promjene idu u smjeru podilaženja, pa čak i dodvoravanja HDZ-u ili, najblaže rečeno čuvanja leđa, HDZ-u, pa tako zaklada Rhema, koju vodi nekolicina poduzetničkih obitelji, među kojima je i Ivić Pašalić, bivši savjetnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, u ovogodišnjem planu financiranja izostavila je udruge koje su glavni nositelji referendumskih inicijativa u Hrvatskoj. Među tim udrugama nema U ime obitelji, nema Grozda, dakle, nema ljudi koje su okupili Željka Markić i Ladislav Ilčić, koji su Vladi stvorili poprilično problema kada su, Ilčićeva skupina izvukla prosvjednike radi stopiranja odnosno izlaska iz Istanbulske konvencije, a posebno i ekipa Željke Markić koja je organizirala referendum o izmjenama izbornih pravila.

Iako su obje inicijative, budući da je i Ilčićeva ekipa išla u referendumsku inicijativu, skupile prilično impresivan broj potpisa, više od 300.000, ipak je proglašeno da to nije dovoljno potpisa, zato što je utvrđeno da su mnogi nečitki, da ih se ne može pročitati, da su se neki ponavljali, da su neki prepisivani iz starih potpisnih knjiga s prijašnjih referenduma.

Dakle, iako su te referendumske inicijative propale, odnosno očekuje se da Sabor, pogotovo za inicijativu o izmjenama izbornog sustava, uskoro i kaže da nije prikupljen dovoljan broj potpisa, Vlada i dalje zapravo strepi od katoličkih aktivista koji čine poprilične probleme.

Cijeli komentar Ive Puljić Šego pogledajte u videu:


 
Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • jozagulikoza.guli:

    UDBO IVA krenila u Sveti Rat protiv " katolibana". Ovaj puta na poticaj minista Lovre Iškariotskog.

  • dom7:

    tkz.katolički hdz je čak licemjerniji od ne katoličkoga sdp...Sdp znali smo tko je, ali prevrtljivci....

  • kompakt:

    Moje mišljenje. Vlada i trgovačka koalicija strepi od Hrvata katolika i domoljuba. Zato #što rade protiv naroda i prodaju maglu. Zna se tko strepi.