Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvaćena ponuda za Kupare

Milanović: Da je bilo lako, to bi učinili naši prethodnici, ali nisu jer im nije bilo stalo

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.10.2015.
u 10:20

Opsežna dokumentacija koju je jedini ponuđač za Kupare, ruska Avenue grupa, priložila na natječaj pregledana je, a materijali su prošli međuresorsku analizu

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina, u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I.

 –  Do 9. listopada u DUUDI je stigla jedna ponuda. Ovime se Avenue ulaganja predlažu Vladi kao prihvatljivi investitor. Riječ je o projektu koji je trajao jako dugo i napravljen je ogroman posao. Zahvaljujem se svima, Kupari su pionirski projekt stavljanja u funkciju neperspektivne imovine, a sličan put slijedit će Muzil. Kriteriji raspisani u natječaju bili su iznimno visoki. Da smo tražili investitora za tri zvjezdica, bilo bi 50 ponuda – kazao je Lorencin i dodao kako u Kupare dolazi Marriott s najluksuznijim brendom – Ritz-Carltonom.

Milanović je na to dodao kako su u Kuparima zatekli potpuni nered.

 – I u Kuparima i na susjednim lokacijama su već sada vrhunski objekti, to je rezultat planskog rada od prvog dana. Da je bilo lako, onda bi to naši prethodnici napravili, ali nisu jer im nije bilo stalo do toga. Cijeli taj prostor je doživio renesansu. Sada dolazi jedan od najvećih svjetskih hotela što znači i barem sto novih radnih mjesta – kazao je premijer.

Podsjetimo, opsežna dokumentacija koju je jedini ponuđač za Kupare, ruska Avenue grupa, priložila na natječaj pregledana je, a materijali su prošli međuresorsku analizu. Riječ je o projektu vrijednom sto milijuna eura. 

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i odluku o odobrenju sredstava iz proračunske zalihe za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata.

Hrvatska je dosad na prihvat, smještaj, hranu, piće, lijekove i medicinsku skrb izbjeglica i migranata potrošila najmanje 27,7 milijuna kuna.

Vlada je donijela odluka kako će sjednici iz proračunske zalihe uplatiti na račun MUP-a (pet milijuna kuna), Ravnateljstva za robne zalihe (5,1 milijun kuna za prehranu i smještaj), Ministarstva zdravlja (14,16 milijuna kuna za zdravstvenu skrb pruženu izbjeglicama) te Državne uprave za zaštitu i spašavanje (3,41 milijuna kuna).

>> Vlada ovaj tjedan odlučuje hoće li Rusi dobiti Kupare

Komentara 42

CR
crocro
07:58 29.10.2015.

Najbolje da tehnička vlada 9 dana prije izbora ne donosi baš nikakve odluke. A to znači da ne donosi odluku niti o kupovini kutije čačkalica. Ionako je sve podređeno izbornoj kampanji koju vode već godinu dana a sada bi pred ulazak na biračka mjesta donosili odluke. Budite pošteni i sve odluke prepustite slijedećoj vladi. Sami su rekli da nastavljaju novi mandat, pa ako u to vjeruju kuda se žure sa donošenjem odluka. A još nam nisu jasno rekli da li će na registarskoj tablici umjesto kockica biti cjeloviti Hrvatski grb kao i do sada, ili neće biti. Ako ga ne bude onda neka i tu odluku prepuste slijedećoj vladi umjesto da se stvaraju troškovi tiskanja novih registarskih tablica. Što su odlučili, odlučili su, sada im nije vrijeme za odluke, već odlazak.

BK
branko-kockica
07:46 29.10.2015.

Ma hajde, jedna ponuda, i odmah se donosi munjevita odluka, i to od strane tehničke vlade, da je ta ponuda odlična? Ne kužim, i za najmanji posao od 10 tisuća kuna moraju se prikupiti tri ponude, a ovdje je u igi 100 milijuna eura, i sad je jedna ponuda dobra?

GO
Gomila
08:51 29.10.2015.

Mafija u zadnjim danima krade sve sto se pokrest moze kolilo ti je ruse platio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije