Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE POSKUPLJENJE?

Vlada danas donosi novu uredbu o cijenama goriva, Petrol i Crodux i dalje imaju više cijene

Petrol i Crodux u znak prosvjeda zatvorili pumpe na sat vremena
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
02.01.2023.
u 08:24

Inače, trenutačne cijene vrijede za sve benzinske postaje osim Petrola i Croduxa, gdje je od Nove godine nešto skuplje, a iz slovenske tvrtke ranije su objasnili kako su podignuli cijene goriva u skladu s propisanim visinama trošarina

Očekuje se kako će Vlada danas donijeti novu uredbu o ograničavanju cijena naftnih derivata u Hrvatskoj, a ovoga puta moglo bi doći do nešto značajnijeg poskupljenja. Trenutačno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri.

Kako neslužbeno doznaje Danas.hr, cijena benzina po litri mogla bi poskupjeti za 5 centi, dok bi cijena dizela mogla poskupjeti za 3 centa. To bi značilo kako bi na benzinskim postajama vrijedile cijene od 1,33 eura po litri benzina te 1,47 eura po litri za dizel. 

Preračunamo li to u kune, očekuje se kako će benzin poskupjeti za 39 lipa, a dizel za 24. 

Inače, trenutačne cijene vrijede za sve benzinske postaje osim Petrola i Croduxa, gdje je od Nove godine nešto skuplje, a iz slovenske tvrtke ranije su objasnili kako su podignuli cijene goriva u skladu s propisanim visinama trošarina. Ministarstvo gospodarstva objavilo je kako više cijene nisu moguće jer je vlada uredila gornju granicu prije dva tjedna, a zbog cijelog slučaja Državni inspektorat najavio je i inspekciju.

Ključne riječi

Komentara 11

AI
airbender
09:02 02.01.2023.

Bar je to lako, bojkot i doviđenja. Zapravo to čak niti nije bojkot, nego imaju veće cijene goriva nego ostali pa kod njih izbjegavam kupovati.

DU
Deleted user
08:57 02.01.2023.

Prestajem trajno kupovati tamo gorivo.

CR
crocro
09:30 02.01.2023.

Da li još netko uopće ide na Petrol ili Crodux? Ako se baš za njih vezao pupčanom vrpcom, kada bi slučajno došli na neku drugu crpku, ja bih ih poslao na Petrol ili Crodux. Ja osobno na Petrol ne bih išao taman da nijedna druga crpka ne postoji. Jer ako ne postoji niti jedna druga crpka onda se niti ne trebam voziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije