Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada dala državna jamstva HPB-u za kredite Uljaniku

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija
30. kolovoza 2018. u 18:58 11 komentara 937 prikaza
Štrajk u Uljaniku
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB)  d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Uljanik Pregovori uspješni Uljaniku odblokiran račun, plaće stižu sutra – ako ne bude iznenađenja

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu. Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova  dr.  Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Darko Horvat ALOKACIJA SREDSTAVA Horvat: Natječaj za EU sredstva koji je trajao 35 sekundi bit će poništen

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr.. Milan Kujundžić, imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. Davor Huška, dr. Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Andrej Plenković Uljanik Plenković obećao: 'Radnici Uljanik grupe dobit će plaće za srpanj i kolovoz'

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela zatvorene sjednice Vlade.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • stefj:

  Možda se Uljanik izvuče, pa ispadne sve OK, no sumnjam. Ovo ja jako dobar pokazatelj zašto država ne bi trebala biti vlasnik banaka, bar ne Hrvatska država... Opet državna banka posuđuje novac uz državna jamstva. I to opet za plaće, ... prikaži još! a 98% je da se taj novac neće vratiti, nego ćemo svi mi to plaćati.

 • Spezispezi:

  Svi znaju da je Uljanik IDSov bankomat. Ovime HDZ našim novcem kupuje IDS za ulazak u Vladu, zato Plenki može slobodno napucati Milinovića i Ličane

 • Avatar gordi
  gordi:

  bravo...umjesto da provjere porjeklo imovine Liniću,Flegi,Jakovčiću,onom projugoslavenskom gradonačelniku Pule i oduzmu nezakonito stečen novac pa daju plače radnicima sve će platiti ovce...opet