Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SJEDNICE NO

Vlada kao trećeg člana Uprave Ine predložila Marina Zovka

Zagreb: Konferencija 'Zeleni plan u hrvatskome gospodarstvu – energetika: OTPORNOST U KRIZI'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
27.09.2022.
u 11:12

U srijedu će se održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se donijeti odluka o novoj upravi Ine

Za trećeg člana Uprave Ine, umjesto Emanuela Kovačića, Vlada će Nadzornom odboru kompanije predložiti Marina Zovka, koji je ujedno član Uprave Plinacroa, potvrđeno je za Večernji list iz dobro upućenih izvora.

Naši izvori naglašavaju kako će, uz Skalickog i Hrvoja Šimovića, to biti dobra kombinacija koja osigurava stručno upravljanje i zaštitu interesa kompanije.

Da je Zovko predložen, potvrdila je kasnije i Vlada u priopćenju.

"Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za člana Uprave društva, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najdulje šest mjeseci imenuje mr. sc. Marina Zovka, ekonomista po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji trenutačno obnaša funkciju člana Uprave društva Plinacro.

U postupku odabira kandidata konzultirano je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno članku 23. stavku 6. Zakona o sprečavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost", stoji u priopćenju.

Vlada je, podsjećamo, prošlog tjedna predložila Miroslava Skalickog, Emanuela Kovačevića i Hrvoja Šimovića kako bi zamijenili sadašnje Niku Dalića, Barbaru Dorić i Darka Markotića koji su se oglušili na poziv da daju ostavke nakon afere oko pretprodaje plina. S druge strane, MOL je  predložio kao novog predsjednika Uprave Pétra Rataticsa, a kao članove Uprave Krisztiana Pulaya i Berislava Gašu.

U srijedu će se održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se donijeti odluka o novoj upravi Ine.

VIDEO: Napad u Rusiji: Raste broj mrtvih, cure detalji o napadaču

Ključne riječi

Komentara 11

TR
Tripoli
11:36 27.09.2022.

Zovko...relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u Hercegovini (područje Mostara) i u Hercegovini (područje Širokog Brijega) Šimović...relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u Hercegovini (područje Čapljine) i u Hercegovini (područje Ljubuškog)...

DU
Deleted user
08:29 27.09.2022.

Izgleda da naš premijer ima svog igrača, a gazdu treba slušati. Poslije će reći da ga nije poznavao, jer će ga predložiti netko od njegovih podređenih. Cirkus i politička demagogija.

PV
prcko.vita
12:38 27.09.2022.

Ako mu nisu korjeni iz Bosne i Hercegovine, a jesu... ok... onda je sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije