Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE
Povratak na članak

Očekivanja dramatično pala: Većina građana razočarana u Plenkovićev rad

Plenkovićeva Vlada, uspoređujući je s prethodnom Tihomira Oreškovića, bit će podjednaka, smatra 41 posto ispitanika

Komentari 52

ST
stefj
20:32 09.12.2017.

Puno premalo, tako se najbolje može okarakterizirati ova vlada. Umjesto jasnih protržišnih reformu, krenulo se u udovoljavanje državnim i javnim službama, udovoljavanjem interesnim skupinama, a od pravih reformi se odustalo... Nema ukidanja parafiskalnih nameta, nema smanjenja poreza, ništa... Ovo je neizmjerno bolje od Milanovića, no nije dovoljno. Očito ne postoji snaga u politici i volja u društvu smanjiti broj ovisnih o proračunu. Država gdje preko 50% zaposlenih radi u državnim i javnim strukturama, gdje je 73% građana ovisno o proračunu nema niti teoretske šanse za uspjeh... No sindikatima i medijima je najveća kletva kada se spomene profit, a u društvu je uspjeh valoriziran kao najveće zlo. Potrebiti se smatraju stupom društva, nije čudno što struka, mladi i sposobni napuštaju Hrvatsku...

VL
Avatar kravata
kravata
19:44 09.12.2017.

Dobar prolaz prema broju novinrskih oporbenih anti djelovanja pa ako treba danima ponavljati dok se ne iskopa neka nova tema slicna cokoladici koja nema nikakve veze sa politickim problemima drzave.

VL
RO
rokoxy1
19:52 09.12.2017.

Cinjenica je da mi nemamo koga boljeg postavit na celo Premijera ,i zato kazem da je ovo najbolja opcija...

VL
CE
cenzura
19:59 09.12.2017.

Ove ankete su za rit zbrisat! U obitelji imamo 12 telefona i nikad nas nitko nije "anketirao" niti sam od nijednog prijatelja ili susjeda čuo da su njega ili nekog od njegovih pitali za mišljenje. Da je po ovim "anketama" predsjednik je Josipović a SDP ima veliku većinu u Saboru!

VL
RO
ronyday
20:24 09.12.2017.

Zar nije ova gamad IPSOS i slični davala 120 % lignji ? Mediji su naše najveće zlo jer su u rukama komunjara i njihovih isprdaka. Svakako je najgori HRT koji bi trebao biti javni i hrvatski, a naročito sada sa ovim debilom Kazimirom Bačićem, koji je gori od Radmana jer je zacementirao svu gamad razne stankoviće, šimičke, popovićke, ružiće, munižabe, severic, gojenice... na žalost niz je predugačak

VL
DR
droza
20:57 09.12.2017.

Nije li ta ista agencija mjesec prije izvanrednih parlamentarnih izbora provela istraživanje po kojemu HDZ dobiva 26% potpore birača, a SDP s partnerima 34,6% potpore birača. Svi znamo što se dogodilo mjesec dana kasnije. Ista ta agencija prošli je mjesec provela navodno istraživanje o rejtingu pretsjednice. Prema tom, "objektivnom uratku", predsjedničin je rejting, u odnosu na ranije istraživanje, porastao za cijelih 14%. Znakovito je da je taj nagli porast popularnosti gđe.Kitarević, uslijedio nakon kritika koje je uputila vladajućima, ali i svim prethodnim vladama, u svezi demografije. Dakle, cilj ove, a i nekih drugih agencija, nije ništa drugo, osim unošenja razdora, pesimizma i na koncu demoralizacije HDZ-ova biračkog tijela. Sukladno stihu i poznatoj sintagmi, ponovit ću; "uzalud vam trud svirači", jer većina hrvatskih građana više neće plesati na glazbu koju odsviravate.

VL
DU
Deleted user
23:17 09.12.2017.

Očito je da medijima i udbu ne odgovara Plenković jer je za samo godinu dana uspio zaustaviti najvećega mafijaša Todorića počeo je davati milijarde po županijama što znači oporavak države a to partijašima ne odgovara jer će do kraja mandata biti potpuno raskrinkani. Pogledajte samo udbokomunističke medije puni su oporbe od Beljaka Vesne Pusić GadureTaritaš one Nosurde iz pametno pa se do Mostovi mozgova.

VL
CA
carlo20
20:21 09.12.2017.

Promocija plus je samo tjedan dana uoči parlamentarnih izbora prognozirala HDZ-u 28%, a ipsos 26%, a HDZ je osvojio 36%. Toliko o partijskim anketama. HDZ vlada je u godinu dana napravila više nego Milanovićeva i Kosoričina vlada zajedno. Poreznom reformom početkom 2017. su dignute plaće za 900 tisuća zaposlenih, najviše onima s dvoje i više djece, dignute su i porodiljne naknade s 2600kn na 3900kn te će od 2018. biti više djece obuhvaćeno dječjim doplatkom, odnosno svaka druga obitelj će imati pravo na dječji doplatak. Od 2018. je i minimalac veći. Osobne invalidnine povećane su 20% kao i naknade njegovateljima. Osobne invalidnine više neće ovisiti o tome da li invalid radi ili ne. To se odnosi na civilne invalide i invalidnu djecu. Taj zakon se nije mjenjao od 91. Raste nam BDP više od svih očekivanja, što za posljedicu ima suficit javnih financija u 2017. i pad javnog duga. Marić odlično zna posložiti proračun! HDZ da su danas izbori bi osvojio 40%!. Uzalud se trudite partijski mediji i partijski anketari utjecati na javnost, HDZ je danas još popularniji zbog svega nabrojanoga, a vas partijaše najviše boli rast BDP-a i rast plaća u Hrvatskoj.

VL
LI
Lisnjak
23:23 09.12.2017.

tko vam je ipsos. zuji nekako grcki...pogled na plenkovicevu vladu imamo iz dva suprotna kuta... na pr. svi uspjesi plenkoviceve vlade su negativno ocjenjeni jer nisu u skladu razbijanja drzave kamo oporba tezi. ..isti uspjesi plenkoviceve vlade iz drugog kuta su za pohvalu kamo spada vecina naroda...dakle, ipsos i gong su braca. zajednicki lupaju u istu praznu konzervu.

VL
SD
sdpesticid
23:13 09.12.2017.

koji su to građani ? iz državnog aparata ili realnog sektora ? umirovljenici ? studenti ?...

VL
SD
sdpesticid
23:13 09.12.2017.

koji su to građani ? iz državnog aparata ili realnog sektora ? umirovljenici ? studenti ?...

VL
NE
nemanatrag
20:50 09.12.2017.

Potrebno je puno rada i znoja da bi ova ekipa veseljaka izvukla Hrvatsku iz ponora...ali nisu oni u politici da rade već da ne rade.

VL
TT
tTony
05:15 10.12.2017.

Budimo iskreni nikad nije ni bilo bolje sta ste mislili da jedana ptica prestavlja jato.

VL
TO
tomisl
20:02 09.12.2017.

Niti ovdje u BOGATOJ Njemackoj politicari i vlast ne ispunjavaju zelje svim gradjanjima . Puno radis, pola das drzavi a od ostatka sam sebi ispunjavas zelje. Zivila Hrvatska !

VL
KU
kupatilo
23:59 09.12.2017.

Koja je uopce bila dobra.Smatram samo daje ovo samo malo manje losa alu samo zbog okolnosti stosu zatekli i nemou u ktatkom roku nista popraviti.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
21:19 09.12.2017.

Dug, kreditni rejting, iseljavanje, katastrofa do katastrofe. Hoćemo li ikada postati država u pravom smislu te riječi?

VL
ME
Meter
09:21 10.12.2017.

Bit će još gore

VL
LI
Lisnjak
23:39 09.12.2017.

ne samo plenkovicevu vec i sve dosadasnje vlade skupa sa krivoustim trebalo je rusiti u hrvatskoj. ako se ovako i dalje nastavi mi mnogi napustamo ovu diktatorsku drzavu. ovo se ne moze izdrzat.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:20 09.12.2017.

U vladanju sa Lijepom našom smjenjuju se dvije nekompetentne, pljačkaško-klijentelističke bande i pravo je čudo što Hrvatska nije potpuno propala. Dvonošci sitnog i krupnog zuba glasaju prema svojim očekivanjima da li će moći nešto ušićariti, a što će biti sa sa njihovom tisuću ljeta tuženomj neovisnom državom, ni najmanje ih ne boli glava. Hrvatsku državu vode domoljubi, koji brinu isključivo brigu o svojim osobnim i interesima svojih stranačkih glasača, a ne rodoljubi, koji bi imali u vidu dobrobit svoga naroda i države. Vjerodomoljubi, koji dobijaju osip pri spomenu pojma rodoljub, ističem da je isti koristio Poglavnik u svojoj korespodenciji, a njemu se pored svih mogućih prigovora ne može imputirati prosrpstvo. Ovakvu situaciju je predvidio i velikomučenik Bruno Bušić, koji nije na sreću dočekao ostvarenje svojeg hrvatskog sna, jer bi zbog velikog razočaranja zbog besmuslice svojeg žrtvovanja, kao njegov prezimenjak vlastitom rukom posegnuo na svoj život.

VL
PR
pritiskovic
20:34 09.12.2017.

Nesposobni i nestručni kadar sposoban nizašto...očekivano....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.