Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čipkarstvo

Vještinu izrade prostoručne čipke brzo "uhvatile" čipkarice

'Var \\u0096 29. 09. 2010., Lepoglava \\u0096 Radionica prostorucne cipke odrzana je pod vodstvom ugledne Marianne Stang iz Njemacke  PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Tezak *10'
29.09.2010.
u 18:25

Prostoručna čipka izrađuje se pomoću jastuka – prepleću se konci namotani na batiće, bez iscrtanog predloška

LEPOGLAVA - Završena je radionica prostoručne čipke koju je četiri dana vodila Marianne Stang iz Njemačke. Prostoručna čipka izrađuje se pomoću jastuka – prepleću se konci namotani na batiće, bez iscrtanog predloška. Ispleteni uzorak pribadačama se pričvršćuje samo uz vanjske rubove traka. Svrha je radionice bila naučiti izrađivati rekonstrukciju najstarije lepoglavske čipke. Voditeljice projekta bile su dr. Tihana Petrović-Leš, s Etnološkog odjela Filozofskog fakulteta, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu Nerina Eckhel i prof. Venija Bobnjarić-Vučković, iz Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije