Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Vještačenja će otkriti koliko je brzo vozio policajac koji je udario dijete

nesreća
Foto: Branimir Bradarić
13.04.2015.
u 14:13

Nesretni dječak od ozljeda je nekoliko sati kasnije i preminuo u bolnici

Vještačenja, koja će se naknadno obaviti, otkrit će precizno kojom brzinom se u svome BMW-u kretao 26-godišnji policajac kada je u subotu, u popodnevnim satima, vozilom udario Josipa Vovru (10) iz Vinkovaca. Nesretni je dječak ozljede, od kojih je nekoliko sati kasnije i preminuo u bolnici, zadobio ispred svoje obiteljske kuće kada je prelazio cestu. Kako doznajemo policajac koji je bio sudionik prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, nije suspendiran niti udaljen  sa dužnosti.

– Cijeli slučaj ide u uobičajenu proceduru kao i kod bilo kojeg drugoga građanina. Protiv 26-godišnjaka podnesena je  kaznena  prijava, a svim daljim aktivnostima rukovodi Općinsko državno   odvjetništvo, rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Komentirajući tvrdnje  kako policajac nije suspendiran niti udaljen sa dužnosti iako je sudjelovao u prometnoj  nesreći sa smrtno stradalom osobom Džigumović podsjeća kako je  neposredno  nakon  nesreće  utvrđeno  da  nije  bio pod utjecajem alkohola kao i da će vještačenjem utvrditi koliko je zapravo brzo vozio i je li vozio brže od maksimalno dozvoljene brzine (50 km/h) na toj cesti. 

– O svim daljim koracima odlučivati će rezultati vještačenja i sudski postupak, rekao je Džigumović.

>> Mladi policajac usmrtio dječaka. 'Djeca su pozvala Josipa da prijeđe na drugu stranu ulice'

Komentara 1

IV
Ivanveliki
16:09 13.04.2015.

A nama ostalima se za kvrcavicu, iako vozimo sporije od dopustene brzine, kaze da nismo prilagodili vožnju uvjetima na cesti. Nisam znao da to ne vrijedi za sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije