Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1. srpnja

Vjesnik će od srpnja tiskati NN Press d.o.o.

\'29.06.2010., Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb - 45. svecana dodjela Vjesnikovih nagrada za postignuca u umjetnosti, u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt.Novinari Vjesnika nosili su bedz sa poruk
Foto: \'Davor Puklavec/PIXSELL\'
1/3
29.06.2010.
u 12:32

Predsjednik HND-a Zdenko Duka zatražio je hitnu ostavku glavnog urednika Vjesnika Darka Đuretka.

Od 1. srpnja Vjesnik će tiskati Narodne novine, Press. d.o.o., kazao je Bojan Divjak, direktor Vjesnika i član uprave NN-a, članovima redakcije na današnjem sastanku u Vjesnikovoj redakciji. Najavio je i restrukturiranje, no koliko će biti otkaza, još je rano reći. Prije svega u tom je roku potrebno osmisliti plan za novi Vjesnik kako bi se podigla tiraža i vratio nekadašnji ugled.  

Na projektu će raditi uprava, no u krajnjoj fazi za mišljenje će se pitati i članove redakcije. O smjeni glavnog uredništva Divjak nije govorio. Prema novim informacijama Vjesnik će ili postati javno glasilo, dakle donio bi se zakon o Vjesniku, Sabor bi imenovao upravno vijeće, a glavni urednik birao bi se na javnom natječaju, ili će se spojiti u javni servis s Hinom i HRT-om. Marijana Matković, predsjednica Radničkog vijeća, najavila i mogući referendum unutar redakcije o povjerenju glavnom uredniku Darku Đuretku.

Inače, vjesnikovci su danas održali konferenciju za novinare gdje su ustvrdili da pod hitno treba promijeniti uređivačku politiku, koja ih je i dovela na rub propasti. Pokazali su i nedavno izdanje Vjesnika u kojem je objavljeno čak petnaest fotografija premijerke Jadranke Kosor!

I predsjednik HND-a Zdenko Duka tom je prilikom zatražio odstupanje glavnog urednika Đuretka.

– Šest mjeseci je, čini se, osigurano, no to vrijeme ne smije biti samo produžavanje agonije, nego je nužno promijeniti uređivanje novina. Premijerka treba shvatiti da objavljivanje 15 njezinih fotografija pokazuje diktaturu. Nova parola “Dajte Vjesniku da piše” mora značiti novi koncept i trenutačnu ostavku uredništva na čelu s Đuretkom – rekao je Duka.

Novinari Vjesnika svoje su nezadovoljstvo iskazali na dodjeli Vjesnikovih nagrada za postignuća u umjetnosti večeras u MSU.

Komentara 8

FE
Felicijen
16:31 29.06.2010.

Ako prestanu biti glasilo ovoga ili onoga, što su bili skoro cijeli svoj vijek, put na tržište bi im trebao biti otvoren pa neka se pokažu. Čitalačka publika gladna dobrih tekstova to očekuje.

KO
kriminalna-organizacija
13:36 29.06.2010.

hehe ima se para :o)

SM
SMITSMIT
12:34 29.06.2010.

ZDENKO DUKA... satiričar i sluga... a i tuga selektivna pogleda na istinu NAŠA i vaša....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije