Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višesatno ispitivanje

Vjeko Sliško (29) se predao, noć će provesti iza rešetaka

Milko Križanović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
14.10.2019.
u 20:26

Inače, Hrvoje Petrač je nakon napada vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, gdje je u ponedjeljak i operiran. Podsjetimo, u okršaju sa Sliškom slomljena mu je potkoljenica, zadobio je potres mozga i više hematoma po tijelu.

Više od šest sati proveo je Vjeko Sliško (29) na ispitivanju u središtu zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici u koju je u ponedjeljak ujutro svojevoljno ušetao u pratnji odvjetnika Milka Križanovića kako bi policajcima objasnio što se dogodilo u subotu oko 22.30 sati pred zagrebačkim hotelom Esplanade.

“Sliško je napadnut”

Policija je nad Sliškom, nakon što su ga detaljno ispitali, odlučila primijeniti mjeru policijskog zadržavanja koja traje 24 sata, zbog čega će Sliško noć s ponedjeljka na utorak, čekajući ispitivanje u tužiteljstvu nakon kojega će se odlučiti hoće li za njega od suca istrage tražiti određivanje istražnog zatvora, provesti iza rešetaka. Podsjetimo, taj 29-godišnji sin istoimenog “kralja poker-aparata” koji je ubijen 2001. godine u sačekuši na Cvjetnom trgu, sumnjiči se da je u subotu navečer ispred Esplanade pretukao poduzetnika Hrvoja Petrača (64), koji je prije desetak godina punio stupce crne kronike zbog otmice sina Vladimira Zagorca, zbog čega je odslužio i zatvorsku kaznu.

Prema jednoj verziji događaja, Petrač i Sliško su se ispred hotela, u kojem se održavala svadba na kojoj su obojica bila uzvanici, u isto vrijeme našli sasvim slučajno. Sliško je tada, kako je izvijestila policija, prišao Petraču i obratio mu se na neprimjeren način te ga potom napao.


– Riječ je o izoliranom slučaju koji nema povijest, incidentu koji nema neko posebno značenje. Cijeli događaj snimljen je nadzornim kamerama, a na snimci se vidi kako je moj branjenik bio taj koji je napadnut i da je pružao otpor – kratko je kazao Križanović, koji je otkrio i kako mu se Vjeko Sliško javio još u nedjelju navečer kako bi najavio da će otići na policiju u ponedjeljak ujutro.

Petrač operiran

Inače, Hrvoje Petrač je nakon napada vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, gdje je u ponedjeljak i operiran. Podsjetimo, u okršaju sa Sliškom slomljena mu je potkoljenica, zadobio je potres mozga i više hematoma po tijelu.

Iako se i policija i obje sukobljene strane u ovoj priči trude objasniti kako se cijeli događaj dogodio doista neplanirano, pitanje je je li to doista tako s obzirom na to da, prema nekim informacijama, Vjeko Sliško na neki način upravo Hrvoja Petrača smatra odgovornim za smrt svoga oca i strica.

Raznorazni ljudi upravo su Petrača prozivali kao osobu koja je naručila njihovu smrt, ali za to nikada nisu pronađeni baš nikakvi dokazi niti je pokrenut bilo kakav pravni postupak u tom smjeru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije