Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u sisku

Vjeko je bio sav krvav, nije je mogao spriječiti u mahanju nožem

sisak,  (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
12.08.2012.
u 10:21

Djevojčica je u kritičnom ali stabilnom stanju. Polomljena su joj rebra te joj je probijeno plućno krilo

Tragedija u sisačkom kvartu Zeleni Brijeg. U stanju psihičkog rastrojstva Siščanka I. M. (35) nožem je u nedjelju ujutro izbola svog 44-godišnjeg supruga Vjekoslava M. i petogodišnju kćer dok su oni spavali. Djevojčica je nakon trosatne operacije u sisačkoj Općoj bolnici u kritičnom ali stabilnom stanju, te se oporavlja od višestrukih uboda koja joj je nanijela majka. Suprug je zadobio porezotine i manje ubode i oporavlja se u bolnici. Majka je privedena.

Susjede u Ulici Ivana Bakrana jučer je oko 4,15 sati probudila vriska djevojčice. Ubrzo je na stubištu počeo vikati i Vjekoslav. Majka, koja je od psihičkih problema lani liječena u Vrapču, počela ih je napadati nožem dok su spavali, rekao je susjedima Vjekoslav dok je držao kvaku ulaznih vrata kako se žena s nožem ne bi probila van. Susjeda Miljka Pavlica je od oca preuzela krvavo malo tijelo djevojčice, te je petogodišnjakinju odnijela ispred zgrade.

Samo u donjem rublju

Srećom, u istom stubištu stanuju i medicinska sestra Tihana Pavlica, te liječnik dr. Ivan Horvat. Njih dvoje su nesretnu djevojčicu uspjeli održati na svijesti i smanjiti daljnje krvarenje iz brojnih rana koje joj je poremećene svijesti zadala vlastita majka. Kasnije je, u bolnici, utvrđeno da su joj siloviti udarci nožem polomili rebra i oštetili pluća.

Hitna pomoć i policija su došli vrlo brzo, a policija je u stanu uspjela primiriti majku koja je bila samo u donjem rublju, sva krvava. U žestokom napadu je iskoristila više noževa jer joj je Vjekoslav nekoliko njih uspio oteti, ali se ona vraćala po druge dok je otac štitio svoju kćer.

Bezuspješno tražili pomoć policije i hitne pomoći

– Vjekoslav i mala su prekrasni susjedi. No, za suprugu smo znali da ima psihičkih problema. Djevojčica je bila sva krvava, Vjeko je bio sav krvav, on suprugu nije mogao uhvatiti za ruku da je spriječi u mahanju nožem jer joj je koža bila sva krvava i klizava. Molimo se da mu kćer preživi. Radovala se jučer izletu u Moslavinu s djedom, govorila je da je dobila novi mobitel, i eto danas se bori za život - kazuje nam susjed Siniša Pavlišak. Očevid je i dalje u tijeku, a službenih informacija iz policije i odvjetništva još nema.

Otac stradalog Vjekoslava kazuje nam da je cijela obitelj protekli tjedan tražila pomoć za I. M. jer su na njoj vidjeli da bolest nije više pod kontrolom. Preksinoć je čak intervenirala i policija i hitna pomoć, no nisu je htjeli smjestiti na liječenje bez uputnice njezine doktorice. Dva dana nakon toga dogodila se tragedija.

Komentara 52

Avatar gilera
gilera
10:56 12.08.2012.

pa zašto koristite sliku koja je već bila u prošloj crnoj kronici,čini mi se iz zagreba??,

SN
SNV
10:46 12.08.2012.

Satana polako ali sigurno uništava grešne Hrvate

BA
baniček
10:26 12.08.2012.

ulica ivana brkana ne postoji, ja sam čuo jedino za ivana bakrana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije