Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Viziju ujedinjene i konsolidirane Europe treba održavati vitalnom'

- BiH mora naći svoj europski put... s obzirom na posebnost i teškoće kroz koje je prolazila treba joj pomoći i za nju možda pronaći poseban put u EU - rekao je Milanović.
10. srpnja 2014. u 23:45 31 komentara 1005 prikaza
Croatia Forum
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/25

- Viziju ujedinjene i konsolidirane Europe treba održavati vitalnom jer je proširenje mnogo više od geografskog pojma - kazao je predsjednik Ivo Josipović na otvorenju 9. Croatia Foruma u Dubrovniku čija ovogodišnja tema je zapadni Balkan i EU, piše HRT.

- Nikoga u 2014. ne treba podsjećati koliko je stabilnost jugoistoka Europe važna i stabilnosti Europe - kazala je Vesna Pusić, šefica Ministarstva vanjskih i europskih poslova koje je domaćin skupa čijem otvorenju je prisustvovalo 18 ministara vanjskih poslova iz EU te još mnogi visoki dužnosnici iz svijeta.

Premijer Zoran Milanović je istaknuo da je Hrvatskoj u interesu da nam susjedi uđu u EU što prije, posebno BiH, s kojom dijelimo najdužu granicu. - BiH mora naći svoj europski put... s obzirom na posebnost i teškoće kroz koje je prolazila treba joj pomoći i za nju možda pronaći poseban put u EU - rekao je Milanović.

>>Carl Bildt otkrio kakvu je dramu proživio na nebu iznad Hrvatske!

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • zark x:

  Hrvatskoj je najvaznije da odstranimo trojku Jugoslavena: Pusic Milanovic i Josipovic

 • Avatar neurazumljiv
  neurazumljiv:

  zasto tu ideju treba odrzavati vitalnom ?

 • Deleted user:

  bla bla bla bla pa to i ptice na grani vise znaju! nama trebaju rezultati i djela...