Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak istrage

U DORH-u ispitan bivši načelnik kriminalističke policije Bijelić

Vitomit Bijelić
Borna Filic/PIXSELL
11.10.2018.
u 13:37

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je kazao da je pri kraju rekonstrukcija nestalog spisa o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje Milijan Brkić

Bivši načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić u četvrtak je ispitan u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje se vodi interna istraga o nestanku spisa, odnosno probijanju policijskih mjera u istrazi tzv. elitne prostitucije 2011.

Nakon dvosatnog ispitivanja Bijelić nije želio ništa reći novinarima koji su ga čekali ispred DORH-a.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je kazao da je pri kraju rekonstrukcija nestalog spisa o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić. Jelenić je kazao i da se "unutar kuće" nastavlja rasvjetljavanje okolnosti o nestalom spisu kako bi se utvrdilo radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U utorak su izjave o nestalom spisu u sjedištu DORH-a, među ostalima, dali i Brkić, tadašnja općinska državna odvjetnica Željka Pokupec te šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić. Taj je policajac 2011. sastavio dokumente u kojima stoji da su Brkića dvoje osumnjičenika u istrazi o prostituciji prokazali kao krticu, iako svoje tvrdnje naknadno nisu ponovili pred istražnim sucem koji je tada vodio istragu.

Pokupec i Barbarić nakon ispitivanja nisu željeli ništa komentirati, dok je Brkić rekao da je "žalosno" da njega terete za probijanje mjera u akciji koju je 2011. vodio kao zamjenik ravnatelja policije, a rezultirala je uhićenjima i sudskim epilogom. Dodao je i da je pitanje u kojoj je mjeri politička hajka usmjerena protiv njega, a u kojoj mjeri protiv HDZ-a.

Bijelić je nakon izbijanja afere medijima kazao da je u tom slučaju sve provedeno u skladu s pravilima struke i zakona.

Pogledajte i video: Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 5

DU
Deleted user
12:37 11.10.2018.

..u remetinac s kriminalcem..

PI
prava istina
13:48 11.10.2018.

e da je željkica rekla istinu ne bi bilo više ispitivanja

KA
kamenjar0404
20:39 11.10.2018.

Snješko Bijelić a pun love !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije