Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Visoki upravni sud potvrdio odluku Grada Dubrovnika o uklanjanju bankomata

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na društvenim je mrežama odluku suda komentirao riječima: "Još jednom se pokazalo da smo bili u pravu."
14. listopada 2019. u 16:34 2 komentara 230 prikaza
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dubrovačka gradska uprava priopćila je u ponedjeljak kako je Visoki upravni sud rješenjem od 27. rujna odbio prijedlog za obustavu izvršenja odluke o uklanjanju bankomata u povijesnoj jezgri Dubrovnika, uz objašnjenje kako "zaštita financijskih interesa pojedinaca ne preteže pred svrhom zaštite kulturnih dobara".

Dubrovnik, hitna pomoć, ilustracija ograničena sredstva Ozbiljan problem: Dubrovnik od sutra ima samo jedan tim hitne pomoći

Iz dubrovačke gradske uprave ističu kako su se na odluku dubrovačkoga Gradskog vijeća žalili svi vlasnici 24 bankomata u povijesnoj jezgri, za koje nisu imali odobrenje Konzervatorskog odjela, i to nakon njihova uklanjanja po nalogu gradskoga komunalnog redarstva.

Od 41 bankomata, njih 15 ima odobrenje Konzervatorskog odjela, dva su 'uvučena' u unutarnji prostor i više im se ne pristupa s ulice, a svi ostali su uklonjeni od kraja kolovoza do sredine rujna.

Iz dubrovačke gradske uprave ističu kako je Dubrovnik postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio UNESCO-ovu spomeničku baštinu, a provedba odluke o komunalnom redu pokazala je izvrsne rezultate.

Dubrovnik Susjedni gradovi Politički zaraćeni: Dubrovnik traži ispriku za ratna događanja, Trebinje to odbija
 

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na društvenim je mrežama odluku suda komentirao riječima: "Još jednom se pokazalo da smo bili u pravu."

Bejrut
PRELIMINARNI REZULTATI ISTRAGE
Ekskluzivno otkrivamo što je uzrok eksplozije u Libanonu: Riječ je o ljudskoj greški
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Frankoviću,samo naprijed.

  • Avatar Mrki medvjed
    Mrki medvjed:

    Živimo u 21. stoljeću i život treba prilagoditi ovom dobu, a ne srednjem vijeku.