Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Visoke kazne za alpiniste u japankama

Pripadnici gorske službe su ogorčeni jer sve češće moraju intervenirati zbog loše opremljenih i neprikladno odjevenih turista
10. ožujka 2019. u 16:03 2 komentara 627 prikaza
'Riomaggiore, Italy, Cinque Terre'
Foto: ''

Odlučite li ovoga ljeta posjetiti Nacionalni park Cinque Terre, pet ribarskih mjesta ligurskog priobalja Italije koji među turistima imaju mitski status, morat ćete povesti više računa o obući. Odlučite li se za sandale ili japanke, doživjet ćete neugodno iznenađenje. 

Tajland Večernji časti Osvojite 2 putovanja u Tajland za dvoje!

Naime, uprava Nacionalnog parka Cinque Terre provodi kampanju javnog informiranja čija je svrha upozoriti turiste da se po liticama ne penju u neprikladnoj obući. A ako ne odlučite poslušati savjet, morat ćete platiti novčanu kaznu u iznosu od 50 eura do čak 2500 eura.

Kampanja je pokrenuta pošto su pripadnici gorske službe spašavanja kazali da su sve ogorčeniji jer u zadnje vrijeme s gorskih staza spašavaju loše pripremljene i neprikladno odjevene posjetitelje. 

Posvuda će se postaviti plakati i letci na kojima će stajati visina novčanih kazni, a na internetskim stranicama na kojima će zainteresirani moći kupiti karte za obilazak trekking staza, bit će objavljena jasna upozorenja.

\'24.09.2010., Zadar - IMPACT - Europski centar za medjusektorsku suradnju. Heinrich boll Stiftung, medjunarodna konferencija putokaz prema zelenoj ekonomiji. Mirela Holy Saborska zastupnica SDP-a. Ph jedna uprava za sve Nacionalni parkovi više neće voditi hotele, brinut će se o prirodi

Planinarima se savjetuje da sa sobom nose kremu za sunčanje, šešir, planinarske čizme, hranu, tekućinu i ostale potrepštine.

- To su teške staze, ponekad poput planinskih - rekao je CNN-u Patrizio Scarpellini, direktor Nacionalnog parka Cinque Terre.

- Iznimno je važno imati odgovarajuću obuću. Posjetitelji će biti obaviješteni o svemu, a oni koji se ne budu pridržavali uputa platit će visoke novčane kazne - upozorio je Scarpellini.

>> Pogledajte video: Skrivene lokacije na Google mapama

[video: 22524 / Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa]
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • Zagorec101:

    Zašto se to ne provodi u Hrvatskoj.

  • berija:

    Kakvog smisla ima stavljati poveznicu na članak iz 2012. godine o nekakvoj "odluci ministarstva" koja nikad nije zaživjela?