Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'propuh' u ministarstvu

Visoka napetost na liniji ministar – premijer: Liniću žuti karton

Slavko Linić Zoran Milanović Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
Autor
Ivanka Toma
02.05.2014.
u 15:00

Slijede kadrovske promjene – Boris Lalovac ide u HBOR, a u Ministarstvu financija ubrzo će biti još smjena

U Ministarstvu financija veliki je propuh. Ostavka šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec uvod je u kadrovske promjene koje će uslijediti. Iz Ministarstva, i to vrlo brzo, odlazi zamjenik ministra Slavka Linića, Boris Lalovac.

Linić je prije nekoliko mjeseci morao smijeniti svog pomoćnika Branka Šegona, a s ostavkom Čavlović Smiljanec izgubio je drugog pomoćnika. O odlasku Lalovca dugo se govori, no sada je, potvrđeno nam je u vrhu Vlade, odlučeno da se Lalovca imenuje na čelo Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Kontrola Porezne

No, tu vjerojatno neće biti kraj kadrovskim promjenama u resoru ministra Linića. Premijer Zoran Milanović, doznajemo, nakon ostavke šefice Porezne uprave inzistira na daljnjim kontrolama rada Porezne uprave.

Sudeći prema izjavama Čavlović Smiljanec o obračunima i optužbama da joj se podmeće u službi kojoj je do jučer bila na čelu, pretpostavlja se da bi se na brisanom prostoru mogli naći ljudi bliski Liniću i Šegonu, a u tom se kontekstu najčešće spominje Tihomir Kralj. Što se tiče pozicije samog ministra Linića, po našim je informacijama ona još neupitna unatoč nesnošljivosti između njega i premijera.

No, nakon intervjua koji je dao Novom listu, a u kojemu, među ostalim, tvrdi da je Šegon žrtva odnosa njega i premijera, Linić je zaradio žuti karton. Milanović govori da nije u sukobu s Linićem, ali da je odlučio pokrenuti njegovu smjenu ako nastavi s ovakvim istupima.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema našim informacijama, premijer Milanović bio je prilično iznenađen i pomalo zatečen ostavkom Čavlović Smiljanec. Ona mu se iznenada najavila i rekla da više ne može raditi u Ministarstvu financija i biti na čelu Porezne uprave u kojoj joj se "pakira". Milanović joj je na prvu rekao da ne mora ići, no ipak je prihvatio ostavku.

Znakovito je pritom da šefica Porezne uprave preskače Slavka Linića i ostavku podnosi izravno premijeru. Kao pomoćnica izravno je odgovorna ministru, a Vlada, uostalom, na prijedlog ministara imenuje te razrješuje njihove pomoćnike. Linić, međutim, navodno nije ni znao da je Čavlović Smiljanec odlučila otići.

To što neposredno nadređenog nije ni obavijestila o ovakvom potezu jako puno govori o odnosima u Ministarstvu financija, dok je obraćanje izravno premijeru poruka Liniću što misli o povjerenju koje joj je iskazao.

Tko na čelo Porezne?

Budući da je Ministarstvo financija jedno od najvažnijih u Vladi, a da su slobodne tri važne rukovodeće pozicije, neće se smjeti dugo čekati s novim kadrovskim rješenjima. Prema izvoru iz vrha Vlade, novih rješenja još nema.

Komentara 49

SL
_Slavonac_
15:25 02.05.2014.

Još jedan dokaz raspadanja kukuriku koalicije!!

Avatar johny21
johny21
15:23 02.05.2014.

Vama će gospodo narod dati crveni karton!!

TP
Tihomir Prdež
15:16 02.05.2014.

Propuh je njima u glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije