Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u splitu

Visković: Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje

Split: Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita i gradonačelnik Zagreba u šetnji gradom
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
18.06.2022.
u 14:26

"Naša vizija suživota turizma i grada je turizam u kojem bi višak vrijednosti ostajao zajednici i omogućavao kvalitetniji život s turizmom, ne bez njega. Grad planski treba brendirati, a današnja reputacija partijanerskog grada Splitu se dogodila. Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje", rekla je Visković.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Tamara Visković (Možemo/Nova ljevica) poručila je biračima kako su temeljna načela koalicije Možemo/Nova ljevica vezana uz zelene politike, ekologiju, socijalnu pravednost i demokratizaciju društva. 

"U gradovima u kojima smo dobili priliku obnašati izvršnu vlast, pokrenuli smo mnoge korake u tom smjeru, nadamo se da ćemo dobiti priliku i u Splitu", rekla je Visković na konferenciji za novinare,  podršku joj je dao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Najaktualnijim temama u Splitu smatra problematiku mladih, stanovanje, socijalnu skrb i komunalne probleme, posebno one vezane uz turizam. 

"Naša vizija suživota turizma i grada je turizam u kojem bi višak vrijednosti ostajao zajednici i omogućavao kvalitetniji život s turizmom, ne bez njega. Grad planski treba brendirati, a današnja reputacija partijanerskog grada Splitu se dogodila. Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje", rekla je Visković.

Zadržati mlade u Splitu

Kao jedan od ciljeva koalicije, ističe zadržavanje mladih u Splitu. 

"Naš je problem stvaranje kratkotrajnih i nekvalitetnih radnih mjesta, a kada se tome dodaju iznimno skupe nekretnine, jasno je da mladi svoj stambeni problem mogu riješiti samo upadanjem u doživotno dužničko ropstvo", kazala je i naglasila kako je gradnja javnih stanova za dugoročni najam jedini način na koji mlada obitelj može ostati u gradu i živjeti od svoga rada. 

Smatra da svođenje poduzetništva isključivo na turizam nije dobro za Split i zato Možemo/NL potiču poduzetništvo koje će donijeti domaću proizvodnju i diversifikaciju djelatnosti, a time i radnih mjesta.
Tomašević smatra da bi Visković bila odlična gradonačelnica Splita "jer ima puno upravljačkog iskustva i osoba je s integritetom". Ona poznaje Split i Split poznaje nju, posebno kroz doprinos splitskoj kulturi, istaknuo je Tomašević.

Uvjeren je da će Možemo, platforma koja ima vlast u Zagrebu i Pazinu, s vremenom dobiti takvu mogućnost i u drugim gradovima, i time provesti osnovna svoja načela, prije svega ekološku održivost, socijalnu pravdu, rodnu ravnopravnost i razvoj demokracije.

Kao put k ekološkoj održivosti istaknuo je usmjerenost na javni prijevoz, te pješački i biciklistički promet, smatra da je u Splitu nužno unaprijediti tu vrstu infrastrukture. 

Kad je riječ o rodnoj ravnopravnosti, drži da se ona najbolje postiže mjerama kojima se grad brine za procese koji najviše padaju na teret ženama, poput dostupnijih i kvalitetnijih dječjih vrtića.
"Važno je za budućnost Splita da se sve opcije fokusiraju na svoje programe i sadržaj koji mogu ponuditi građanima, a ne na druge kandidate", rekao je Tomašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije