Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gorući problem

Đogaš i Šuta: Podići ćemo 110 milijuna kuna kredita za nova parkirališta u Splitu

Split: Konferencija za medije Zorana Đogaša na temu plana za splitske obitelji
Miroslav Lelas/PIXSELL
17.06.2022.
u 15:08

Šuta je istaknuo kako je planirana izgradnja 1.200 novih parking mjesta u iduće dvije godine kao prva mjera ublažavanja nedostatka parkirališta u Splitu.

HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš i kandidat za njegova zamjenika najavili su u petak da će pobijede li na skorašnjim izborima  podići kredit od 110 milijuna kuna za izgradnju 1.200 novih parkirašlih mjesta u tom gradu.

"Za svakodnevni život građana nema većeg problema i zato ćemo odmah krenuti u realizaciju projekata koji ublažavaju nedostatak parkinga u Splitu," rekao je Đogaš na konferenciji za novinare na otvorenom u splitskoj četvrti Sućidar u kojem je nedostatak parkirališnih mjesta gorući problem.

Šuta je istaknuo kako je planirana izgradnja 1.200 novih parking mjesta u iduće dvije godine kao prva mjera ublažavanja nedostatka parkirališta u Splitu.

"Za izgradnju tih 1.200 mjesta trebat će nam kredit oko 110 milijuna kuna te ćemo od Gradskog vijeća u novom sazivu nakon skorašnjih izbora tražiti da odobri taj kredit," rekao je Šuta.

Đogaš je zamjerio donedavnom gradonačelniku Ivici Puljku da je u predizbornoj kampanji obećavao riješiti problem nedostatka parkinga u Splitu, te da je njegova žena Marijan Puljak kad je bila gradska vijećnica srušila kvorum na sjednici Gradskog vijeća i tako onemogućila početak gradnje javnih garaža.

"Dva puta se pokušalo s izgradnjom novih garaža, ali je isto tako dva puta propalo zbog politikantstva obitelji Puljak," rekao je  Đogaš. Zamjerio je Ivici Puljku da su mu novi izbori bili važniji od izgradnje garaža, valjda zato o parkingu u kampanji ne želi ni razgovarati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije