Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Više od 90% članova sindikata odbacilo izmjene TKU-a

'03.09.2012.,Karlovac -  Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic  u obilasku Gimnazije Bernardina Frankopana za prvi dan skole. Photo:Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
14.09.2012.
u 13:43

Referendumu s pitanjem "Jeste li za izmjene TKU-a?" od 64 tisuće članova školskih i zdravstvenih sindikata odazvalo ih se između 70 i 90 posto

Više od 90 posto članova sindikata odbilo je Vladin prijedlog izmjena temeljnog kolektivnog ugovora, rezultati su sindikalnog referenduma u školama i zdravstvenim ustanovama, njih 1401. Referendumu s pitanjem "Jeste li za izmjene TKU-a?" od 64 tisuće članova odazvalo ih se između 70 i 90 posto, kako u kojoj ustanovi.

Sindikalni su čelnici na konferenciji za novinare pozvali premijera Milanovića da smijeni ministra Željka Jovanovića. Vladin prijedlog izmjena TKU-a predviđao je smanjenje materijalnih prava zaposlenih.

>> Linić reže plaće učiteljima 10%. Stipić: Spremajte se za izbore!

Komentara 18

GR
grandfunk
14:17 14.09.2012.

Smjena Jovanovića??? Ma nemojte ljudi, nemojte...Sad će vam Milanović dati po prstima u stilu bi li tražili smjenu da se preziva drugačije...stoga, "nemojte, ljudi, nemojte".

63
63
14:38 14.09.2012.

Zar ga i sindikalni čelnici pozivaju na ostavku , zbog prezimena . Bit će da je ipak " govor mržnje " , pa uzoran je drug i radi za boljitak svih nas .pa uzoran je drug i radi za boljitak svih nas .

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
14:17 14.09.2012.

Naj obrazovaniji ljudi u državi a ministar u njihovu ministarstvu .......je obični čaruga.Postavljanje srbina za prvog čovjeka HR prosvjete i športa je teška provokacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije