Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'utjecaj novca na politiku'

Više od 400 uhićenih na prosvjedu u Washingtonu

uhićenja kapitol
Foto: screenshot/youtube
12.04.2016.
u 09:38

Organizatori kažu da će ponavljati demonstracije svaki dan kroz tjedan dana.

Američka policija jučer  je u Washingtonu uhitila više od 400 ljudi koji su prosvjedovali pred Kapitolom zbog "sve većeg utjecaja novca na američku politiku". Prosvjed je organizirala skupina Demokratsko proljeće čiji je cilj udaljiti veliki novac od politike. Uglavnom mirni prosvjed rezultirao je uhićenjem jer nije bio najavljen.

Organizatori kažu da će ponavljati demonstracije svaki dan kroz tjedan dana.

Prosvjedom od Kongresa tražimo da "poduzme hitne akcije kako bi se okončala korupcija i uklonio veliki novac iz politike te osigurali slobodni i pošteni izbori", kaže organizacija na svojoj web stranici.

Demokratsko proljeće vuče korjene od pokreta Occupy Los Angeles, a iako su naklonjeniji demokratima nego republikancima, kažu da nisu pristaše ni jednih od njih.

"Amerikanci su bolesni i umorni od svojih političara koje se može kupiti", kazao je Peter Callahan, koodinator skupine za odnose s javnošću.

>> Ono što vrijedi za Ivu Sanadera, ne vrijedi za ratnog zločinca

Komentara 5

OP
opančar
21:55 12.04.2016.

hi hi eto vam ameri vaših političara, sad će eu optužiti putina da vas je on organiziro prosvjede

Avatar superhik74
superhik74
18:09 12.04.2016.

Molim ? Protesti protiv koruopcije u politici? Mozda bi recimo Kinezima ili Indijcima moglo pasti na pamet da treba naoruzati "umjerene prosvjednike" protiv "brutalne policije" po Americkom receptu s bliskog istoka ?

OK
okvarbudovič
18:55 12.04.2016.

demokracija na djelu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije