Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalnost

Čikaški policajac ubio tinejdžera (19) i njegovu susjedu (55) nakon što su roditelji zvali 911 u pomoć

chicago
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.12.2015.
u 09:04

Policiju je nazvao muškarac Antonio LeGrier, koji je rekao da mu sin djeluje agitirano te da nasilno pokušava otvoriti vrata svoje sobe tijekom noći

Čikaški policajac, nakon što je reagirao na poziv u pomoć zbog mogućeg obiteljskog nasilja, ubio je 19-godišnjeg tindžera i njegovu 55-godišnju susjedu, majku petero djece. Tugujuća majka ubijenog tinejdžera rekla je kako je od policije očekivala pomoć.

Policiju je nazvao muškarac Antonio LeGrier, koji je rekao da mu sin djeluje vidno uznemireno te da nasilno pokušava otvoriti vrata svoje sobe tijekom noći. No, susjeda je rekal da je tinejdžer bio naoružan metalnom palicom.

"Po dolasku, policajce je dočekao nasilni muškarac zbog čega je jedan od njih izvadio oružje i fatalno ranio dvije osobe", izvijestila je policija u službenoj izjavi, ne objavljujući ime policajca koji je pucao jer se provodi istraga. Druga žrtva je 55-godišnja Bettie Jones koja je slavila Božić sa svojom obitelji i upucana je "kroz vrata", tvrdi njezin rođak.

"Kako je moguće nekoga upucati kroz vrata", rekao je njezin rođak za Reuters. Detalji oko njezine pogibije još su nejasni i nisu objavljeni, piše RT.

Ovaj posljednji incident tek je jedan u nizu zbog čega su diljem Chicaga građani protestirali protiv policijske brutalnosti, a sve je više prosvjednika koji traže ostavku gradonačelnika Rahma Emanuela  kao i istragu o njegovoj administraciji. Stotine ljudi okupilo se na ulicama grada, tvrdeći da policija ubija civile umjesto da ih štiti. 

 

 >> Policajac u 14 sekundi u crnog mladića pucao čak 16 puta

Komentara 30

NI
Nikomah95
09:36 27.12.2015.

Agitirano???? Strahota od novinarstva ( prevođenja).....

VS
visegradska.skupina
14:17 27.12.2015.

Nepismeni "pitomci" Fakulteta političkih znanosti, naučite hrvatski jezik. Treba znati i prevesti jednostavan tekst. Agitirano... Katastrofa...

VS
visegradska.skupina
14:18 27.12.2015.

Fatalno ranio? Bože me sačuvaj. Pa valjda smrtno ranio... E, moj Fakultetu političkih znanosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije