Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko Trgovišće

Više od 400 djece branitelja na sportskim igrama

Sportske igre djece branitelja (1)
Foto: Mladen Mandić
1/4
21.06.2011.
u 13:26

Dječaci i djevojčice natjecali su se u nekoliko sportskih disciplina - malom nogometu, odbojci, igri graničara, elektronskom pikadu, stolnom nogometu...

Više od 400 djece i njihovih voditelja iz sedam hrvatskih županija – Istarske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Varaždinske, Međimurske i domaćina Krapinsko-zagorske županije, okupili su se danas u rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednike dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću na jubilarnim desetim susretima i sportskim igrama djece hrvatskih branitelja.

Dječaci i djevojčice natjecali su se u nekoliko sportskih disciplina - malom nogometu, odbojci, igri graničara, elektronskom pikadu, stolnom nogometu, kompjutorskim igricama, a održano je natjecanje na likovnim radionicama, modeliranju u plastelinu te pjevanju i sviranju. Susrete je otvorila ravnateljica uprave za hrvatske branitelje pri Ministarstvu branitelja i međugeneracijske solidarnosti Nevenka Benić. Istakla je kako djeca mogu biti ponosna na svoje očeve koji su u Domovinskom ratu branili i obranili Hrvatsku, a ovakvi susreti razvijaju međusobna prijateljstva.

Sudionike su pozdravili i krapinsko zagorska dožupanica Sonja Borovčak te načelnik Općine Veliko Trgovišće Zdravko Vutmej. Susrete djece branitelja inače organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, a pokrovitelj je Ministarstvo branitelja. Kroz ove susrete u četiri hrvatske regije proći će ukupno oko 3500 djece branitelja iz cijele Hrvatske, a završni susreti koji će okupiti ponajbolje na izlučnim natjecanjima ove će se godine održati krajem kolovoza u Savudriji.

Komentara 4

OG
Oger
18:40 21.06.2011.

Zar su djeca branitelja neka posebna kasta? Sramota, skandal da se tu djecu odvaja kao nesto posebno od ostale djece.

ST
Stormbringer
21:52 21.06.2011.

Strombringer je napisao: Je li ogeru bradati stvore smetaju ti djeca onih koji su poginuli braneći svoju obitelj, selo,grad i domovinu od takvih kao ti koji su napadali u nadi da će se dokopati \"vekovnog sna\" ? Vrati se u svoju otadžbinu i tamo dijeli pamet. Hm , ne znam baš da li imaš nešto za dijeliti, ali svejedno pali traktor.

D6
duda_66
18:24 22.06.2011.

Samo me zanima ćija djeca iz Vukovara su otišla na sportske igre moje nikada nitko nije pozvao niti upitao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije