Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
većinom djeca

Više od 300 ljudi spašeno iz 'kuće strave' gdje su bili zlostavljani i vezani lancima

Ilustracija
Stringer ./REUTERS/PIXSELL
27.09.2019.
u 13:20

Glasnogovornik je kazao da je u toj zgradi bila smještena islamska škola te da je vezi s tim događajem uhićeno sedam osoba.

Nigerijska policija spasila je više od 300 ljudi, većinom djece, koji su bili vezani lancima i zatočeni u jednoj zgradi u gradu Kadunu na sjeveru zemlje, priopćio je u petak glasnogovornik policije.

Glasnogovornik je kazao da je u toj zgradi bila smještena islamska škola te da je vezi s tim događajem uhićeno sedam osoba.

"O djeci, od pet godina na dalje, brigu su preuzele državne vlasti. Dvoje djece je iz Burkine Faso, a ostale su doveli roditelji iz svih dijelova Nigerije, ponajprije iz sjevernih pokrajina", objasnio je glasnogovornik Yakubu Sabo.

Među uhićenima su učitelji islamske škole.

Islamske škole, poznate kao Almajiris, uobičajene su u većinski muslimanskom području sjevera Nigerije. Zemlja je podjednako podijeljena na muslimane i kršćane.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
16:11 27.09.2019.

Ako se tko pitao kako netko može dovesti dijete u tako bezizlaznu poziciju da prihvati samoubilački napad eksplozivom... eto, ovako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije