Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Markotić
Povratak na članak

Više od 160 događaja i 35 tisuća noćenja u Zagrebu zbog predsjedanja EU-om

Naglasio je kako je svima osiguran smještaj te da će svi hoteli biti puni.

Komentari 11

KO
Konstantinos
14:57 27.09.2019.

Bravo za Hrvatsku, ovo je kruna dugogodisnjih napora i jak dokaz da smo se od male i periferne zemlje uspjeli isprofilirati kao mala ali i utjecajna zemlja! Nije to Hrvatima bilo 1. puta da smo imali znacenje koje je nadilazilo nase fizicke, politicke i druge resurse. Nakon izumiranja arpadove dinastije u Ugarsk-hrvatskom kraljevstvu 1301, hrvatska je aristokracija posebno Subici Bribirskii i Babonici dovela na prijestolje Karla Roberta Anzuvinskog koji je zajedno sa svojim sinom od zajednicke drzave napravio jednu od naj mocnijih i razvijenijih drzava tog doba bogatije i od same Engleske. 1527 smo na Cetingradskom saboru izabrali Habzburgovce pod uvjet da brane granice prema Turcima, i dok su se Ugari svadali za prijestoljeHrvatska je odlucno reagirala. Situacija se ponovila kada je Hrvatsk sabor donio Pragmaticnu sankciju i osigurao nastavak kraljevske krune u lozi Habzburg-Lotaringen. A imali smo i drugih presudnih vojnih stratega i vojskovoda koji su nam potvrdili status i polozaj, da ne nabrajam samo one najvaznije od N.S. Zrisnkog, Frankopana, do Jelacica i generala Gotovine. Dakle, Hrvatska je ponovno zauzela svoje mjesto koje joj je uvijek pripadalo a to je da predstavlja ovaj dio Europe ali i namece sebi povoljna rijesenja medu konferencijom drugih europskih i krscanskih drzava. Hvatska vise nije pasivni nego aktivni cinilac u Europskim poslovima i to je jako dobro jer nas to izdvaja iz balkanskog blata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.