Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Virovitičkom poštaru za ubojstvo umirovljenika 34 godine zatvora

Robert mikić (1)
Foto: Marija Lovrenc
1/3
13.09.2010.
u 12:50

Robert Mikić ubio je bračni par u svibnju nakon što je potrošio njihove mirovine.

Osjećam se krivim, kajem se zbog svega što sam učinio i da postoji način na koji mogu vratiti vrijeme, sve bih popravio.

Iskreno mi je žao, nanio sam sramotu svojoj obitelji, povrijedio bliske ljude i uništio mnoge živote, uključujući vlastiti – tim je riječima poštar Robert Mikić (40) opisao kako se osjeća zbog mučkog ubojstva umirovljenika Ante Galića (77) i Ane Satler Galić (71) za koje je na Županijskom sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen na 34 godine zatvora.

Potrošio 20.000 kuna

– Miran bračni par s kojim ste se družili i pili kavu, za koje tvrdite da ste ih voljeli i koji su vam ostavljali napojnice, nije vam dao ni jedan povod za ovakav zvjerski čin, a 20.000 kuna njihove mirovine koje ste potrošili na klađenje i koje niste mogli vratiti uistinu je banalan i šokantan motiv ubojstva. Taj ste novac mogli posuditi od nekog drugog, a ne rješavati problem zvjerskim ubojstvom i masakriranjem – objasnio je odluku Radenko Miličević, predsjednik sudskog vijeća koje je donijelo dosad najvišu jedinstvenu kaznu zatvora u Virovitici u slučaju koji je šokirao hrvatsku javnost.

Robert Mikić ubio je bračni par Galić, inače povratnike iz Belgije, 25. svibnja prijepodne, nanijevši Anti 9, a Ani 12 ubodnih rana u predjelu glave, vrata i prsa kuhinjskim nožem koji je donio od kuće. Ubio ih je jer se bojao da će izgubiti posao ako prizna da je njihove mirovine u iznosu od oko 20.000 kuna koje su čekali potrošio na klađenje, svoju strast zbog koje je bio u dugovima.

Pritisnut grižnjom savjesti

Nesretni je Ante ubijen na svoj 77. rođendan. Mikić se vratio dan poslije i podmetnuo požar u kući Galića, želeći se riješiti dokaza, a policija ga je uhitila dva dana poslije, nakon što je, kako je sam rekao prilikom svjedočenja, pritisnut grižnjom savjesti, jednom od policajaca dao naslutiti da zna nešto više o cijelom slučaju. Sud je prilikom donošenja presude uzeo u obzir i činjenicu da je psihijatrijsko vještačenje utvrdilo kako je Mikić bio posve ubrojiv.

 >>Jutro poslije ubojstva monstrum je zapalio bračni par i otišao u kafić

Komentara 13

OB
-obrisani-
13:04 13.09.2010.

Virovitičkom poštaru za ubojstvo umirovljenika 34 godine zatvora-----------------pošteno ali mu je trebalo dati takvu kaznu da umre u tom zatvoru

PU
pumbica
13:59 13.09.2010.

Samo 34.Godine zatvora?Pitam se ako je onaj nedavno dobio.40.Godina kako i ovaj nije dobio.Još bude prošao ko Petrać.U toplice da mu nebu dosadno u zatvoru.Treba stroža kazna za takve monstrume.Čak i smrtna kazna....

Avatar korisnica
korisnica
13:10 13.09.2010.

Ne znam zašto je toliko teško povisiti kazne u HR? ne razumijem gdje je problem? Ako mogu vani za ovakve zločine presuditi doživotnu, zbog čega se takav isti sistem ne može provoditi i kod nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije