Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Vinkovčani se zalili hladnom vodom kako bi Stjepan Rosandić otišao na liječenje u Kinu

Humanitarna akcija za Sjtepana Rosandića
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
06.09.2014.
u 20:37

Donirati novčani prilog moguće je i nazivanjem broja 060 944 944 i uplatom na IBAN HR 4323400093111137879.

Nekoliko stotina Vinkovčana popodne se u masovnom ledenom izazovu zalilo hladnom vodom i time dalo svoj prilog humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za mladog Vinkovčanina, 30-godišnjeg Stjepana Rosandića oboljelog od amiotrofične lateralne skleroze ALS-a.

Za njegovo liječenje u pekinškoj klinici na kojoj kombiniraju mudrost tradicionalne kineske medicine i transplantiranje matičnih stanica što zaustavlja bolest i uz višemjesečnu terapiju je izgledno ozdravljenje, potrebno je prikupiti 300 000 kuna. Vinkovčani su krenuli s akcijom 1. rujna i trajat će do 30. rujna i uvjereni su da će prikupiti novac. - Grad Vinkovci su prvi dali novčani prilog i podupiremo ovu humanitarnu akciju. Osim toga, za vrijeme trajanja 49. vinkovačkih jeseni koncerte će održati Rade Šerbedžija i Miroslav Škoro i prihod s njihovih koncerata je namijenjen Stjepanovom liječenju.

Uvjeren sam da će Vinkovčani pokazati humanost i prikupiti potreban novac - rekao je danas uoči vinkovačkog masovnog ledenog izazova gradonačelnik Mladen Karlić. Vinkovčani su se unatoč prohladnom vremenu rado odazvali na ledeni izazov i u posebnu kutiju, dali svoj novčani prilog.

- Osjećaj je nezaboravan. Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji su sada s nama jer to nam puno znači - rekla je po završetku akcije, Mirela Filipović Rosandić, Stjepanova supruga dok je Stjepan grleći kći, jedva susprezao suze. Donirati novčani prilog moguće je i nazivanjem broja 060 944 944 i uplatom na IBAN HR 4323400093111137879.

>> Krenula velika humanitarna akcija za izlječenje Stjepana Rosandića oboljelog od ALS-a

Komentara 1

BO
Bosut
13:29 07.09.2014.

Ovakvih bi akcija trebalo biti više, svaka čast mojim Vinkovcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije