Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna akcija

Vinkovačkim motociklistima darovali komplete prve pomoći

Mladen Karlić
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
28.10.2013.
u 19:30

Akciji se priključio i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, koji je zaustavljenim vozačima podijelio prigodne promotivne materijale

Vozače mopeda i motocikala koji su se jutros zatekli u središtu Vinkovaca, na Trgu bana Šokčevića, ugodno su iznenadili paketi prve pomoći koje su im darovali članovi Udruge karavana za život "Bikeri na cesti".

Policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, koje sustavno organiziraju ovakve akcije nastojeći pozvati pojedine kategorije sudionika u prometu na odgovorno ponašanje i poštivanje prometnih pravila, priključile su se inicijativi "Bikera" te su zaustavljene vozače motocikala i mopeda upoznale i sa statističkim pokazateljima o stradavanju motociklista i mopedista u prometu. U vremenu siječanj – rujan 2013. vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u ukupno 43 prometne nesreće (što je 5,8 posto u ukupnom broju prometnih nesreća), od čega u 39 nesreća s ozlijeđenim osobama i 4 nesreće s materijalnom štetom u kojima je ukupno nastradalo 23 vozača mopeda (10 teže i 13 lakše ozlijeđenih) i 13 vozača motocikla (4 teže i 9 lakše).

U istom razdoblju prošle, 2012. godine, vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u ukupno 49 prometnih nesreća (udio od 6,6 posto u ukupnom broju), od čega u 4 prometne nesreće s poginulim osobama, 38 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom u kojima je ukupno nastradalo 25 vozača mopeda – 3 poginula, 7 teže i 15 lakše ozlijeđenih i 17 vozača motocikla – 1 poginuli, 10 teže i 6 lakše ozlijeđenih.

Akciji se priključio i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić koji je zaustavljenim vozačima podijelio prigodne promotivne materijale, ali i upozorio o važnosti posjedovanja kompleta prve pomoći koji u pojedinim situacijama zaista mogu nekome spasiti život, a on to, kao liječnik, dobro zna.

>>Priznanja darovateljima krvi i u Vinkovcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije