Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podigli cijene vodne usluge

Vinkovački gradski vijećnik pisao Plenkoviću: Živimo li u istoj državi?

Vinkovci su grad koji u kontinuitetu postoji duže od 8200 godina
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
13.03.2023.
u 14:01

U dopisu Kajkić navodi kako pozdravlja njihovu borbu za stopiranje nezakonitog poskupljenja cijene usluge vode za područje Grada Zagreba i okolice. - Molim vas da isto tako nastupite i u situaciji unutar Vukovarsko - srijemske županije gdje je vodstvo VVK - Vinkovački vodovod i kanalizacija na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, predstavnikom Grada Vinkovaca koji je većinski vlasnik VVK, podiglo cijenu vodne usluge te naknade u veljači 2023. godine – stoji u dopisu.

Vijećnik Gradskog vijeća Vinkovci Goran Kajkić, inače član političke stranke Ključ, uputio je dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministrima u Vladi RH kao i članovima Vijeća za vodne usluge povodom podizanja cijene vode u Vinkovcima. U dopisu Kajkić navodi kako pozdravlja njihovu borbu za stopiranje nezakonitog poskupljenja cijene usluge vode za područje Grada Zagreba i okolice.

- Molim vas da isto tako nastupite i u situaciji unutar Vukovarsko - srijemske županije gdje je vodstvo VVK - Vinkovački vodovod i kanalizacija na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, predstavnikom Grada Vinkovaca koji je većinski vlasnik VVK, podiglo cijenu vodne usluge te naknade u veljači 2023. godine – stoji u dopisu.  

Dodaje kako su korisnici za poskupljenje saznali tek u ožujku 2023. godine kada su im pristigli računi za uplatu te napominje i kako je borba Vlade RH zaustavila povišenje cijene vodne usluge u Gradu Zagrebu od 15% dok su građani Vukovarsko – srijemske županije doživjeli financijski šok povećanja preko 30% koje se dogodilo preko noći i bez najave.

- Pozivam vijeće za vodne usluge da preispitaju zakonitosti poskupljenja te ako ne utvrde nikakve nepravilnosti, zahtijevam reakciju premijera Andreja Plenkovića te ministra gospodarstva Davora Filipovića da ne dozvole da građani Vukovarsko-srijemske županije plaćaju nečije poslovne gubitke  te dugogodišnje nesposobno kadroviranje na čelu VVK koji su direktno odgovorni za ovu situaciju u kojoj se nalaze – ističe Kajkić.

VIDEO: Tomislav Tomašević o pitkoj vodi u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije