Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narušavanje ugleda branitelja

Vinkovačka podružnica najavila izlazak iz Hvidre RH jer Đakić nije smijenjen

Josip Đakić
Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2019.
u 14:54

U vremenu do Izvanredne skupštine Hvidre Vinkovci, ograđujemo se od izjava, dosadašnjih i budućih odluka sadašnjeg Predsjednika Josipa Đakića i nećemo sudjelovati u radu Hvidre RH - kažu iz podružnice

S obzirom da nije udovoljeno njihovom zahtjevu za smjenom Hvidre Josipom Đakićem Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (UHVIDR-a) Vinkovci najavila je da će na svojoj izvanrednoj skupštini 6. prosinca predložiti izlazak iz sustava Hvidre RH.

Kako je medijima prenio predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček predsjedništvo te vinkovačke podružnice udruge odlučilo je jednoglasno predložiti izlazak iz Hvidre RH.

U priopćenju za medije Marunček navodi kako je „temeljem istupa u medijima, licemjernim izjavama, štetnim i nekorektnim ponašanjem na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanje zahtjeva članova i članica, te narušavanju ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida, od strane Hvidre Vinkovci zatražena je smjena ili odstupanje s dužnosti Predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića“.

- U vremenu do Izvanredne skupštine Hvidre Vinkovci, ograđujemo se od izjava, dosadašnjih i budućih odluka sadašnjeg Predsjednika Josipa Đakića i nećemo sudjelovati u radu Hvidre RH. Smatramo da bi Predsjednik Hvidre RH trebao biti čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u političkom radu tijela izvršne vlasti RH na častan i korektan način kao ravnopravan sugovornik, poštivajući onu populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada - navodi se u priopćenju kojega potpisuje Marunček.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar navijač
navijač
15:15 30.10.2019.

Podržavam-

OB
obican
15:11 30.10.2019.

Da je Đakic stranacki vojnik, to je tocno. Ali, da HVIDRA sudjeluje u politickom zivotu u izvrsnoj vlasti??? Maknite se iz politike, nikome ne treba novi SUBNOR

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
16:40 30.10.2019.

hvidra itekako mora imati utjecaj u hrvatskoj politici , clanovi hvidre su hrvatski branitelji i drzavljani republike hrvatske te sa samim time je njihovo djelovanje ili lobiranje legitimno te itekako pozeljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije