Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni ribolov

Vinka Hotka ronioci nastavljaju tražiti kad im vrijeme dopusti

hotko
Anto Magzan/Pixsell
28.02.2010.
u 17:41

Poznati zagrebački ugostitelj i strastveni ribič Vinko Hotko nestao je u četvrtak navečer, kada se čamac u kojem se otisnuo na jezero sa svojim prijateljem Franjom Domanskim, prevrnuo.

Nakon što je u subotu cijeli dan trajala neuspješna potraga za nestalim Vinkom Hotkom (71), jučer na Vranskom jezeru traganje nije ni počelo zbog, potvrđuju u Operativno-komunikacijskom centru PU primorsko-goranske, loših vremenskih uvjeta. Kako je javljeno iz lošinjske policije, na jezeru je jako jugo, što roniocima onemogućava potragu.

Hoće li se traganje nastaviti još se ne zna, najvjerojatnije hoće ako vremenski uvjeti budu povoljni. Hotko se još uvijek smatra nestalim.

Poznati zagrebački ugostitelj i strastveni ribič Vinko Hotko nestao je u četvrtak navečer, kada se čamac u kojem se otisnuo na jezero sa svojim prijateljem Franjom Domanskim, prevrnuo. Domanski je zaplivao prema obali da bi potražio pomoć, a Hotko nije mogao plivati i ostao je držeći se za čamac, no kasnije te večeri mali je čamac pronađen kako pluta na jezeru, a Hotku više nije bilo traga.

– Sve se dogodilo u sekundi. Čamac se samo preokrenuo i mi smo se našli u vodi. Nije mogao plivati jer je imao džemper, cipele i jaknu. Držao se za čamac, a ja sam otplivao po pomoć. Nekoliko sam puta htio odustati. Užasno mi je bilo. Znao sam da me čeka, a ja više nisam mogao do njega – prepričao je Domanski kako je njegov prijatelj nestao u jezeru.

Ni sam ne zna kako je u stvari došlo do nesreće. U jednom su se trenutku, kaže, akumulatori samo počeli prevrtati. Bili su u malom čamcu, a Hotko, kaže, nije mogao plivati, te se nadao da će uspjeti nekako dozvati pomoć. Potraga za poznatim zagrebačkim ugostiteljem Vinkom Hotkom već je jednom zbog lošeg vremena morala biti prekinuta. Inače, na Vranskom je jezeru zabranjen ribolov. (to)

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:38 01.03.2010.

Hodak naredio da mi izbrišu komentar jer sam ga spomenio . Još jednom Radojka se riješila togastarca i ostalo joj je novaca ko lišče i kučni prijatelj je ostao živ.

Avatar Golum
Golum
18:54 28.02.2010.

nije dosta što je ovja krivolovac zagadio vodu još trebaju i ronioci da se još malo popišaju u vodu...ovo ima samo kod nas

VZ
veki_zg
20:08 28.02.2010.

kak je lik pijan na slici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije