Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Vinka Cetinski mora isplatiti 66 milijuna kuna poduzetniku Danku Končaru

Vinka Mirko Cetinski
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
24.01.2017.
u 18:25

Nepravomoćna je ovo odluka trgovačkog suda u Pazinu u tužbi društva "Kermas ulaganja" koje je u Končarevom vlasništvu protiv Vinke Cetinski koja je u Končarevoj tvrtki nekada bila direktorica

Trgovački sud u Pazinu donio je nepravomoćnu presudu u tužbi društva "Kermas ulaganja" iz Pule u vlasništvu Danka Končara protiv bivše doministrice turizma i negdašnje direktorice u Končarevoj tvrtki Vinke Cetinski kojoj je naloženo da poduzetniku Danku Končaru mora isplatiti 66 milijuna kuna, to jest 9,1 milijun eura za počinjenu imovinsku štetu.    

 Parnica za naknadu štete na Trgovačkom sudu u Pazinu trajala je gotovo šest godina, a Danko Končar, to jest njegova tvrtka "Kermas ulaganja" solidarno je tužila bračni par Cetinski za naknadu štete od 11,7 milijuna eura, za koliko se u tužbi tvrdi da su preplaćeni poslovni udjeli u dvadeset projekt-društava, to jest razliku cijene koju su "Kermas ulaganja" platila za zemljišta i nekretnine i njihovu stvarnu vrijednost.

 Riječ je o nepravomoćnoj presudi te su protiv nje žalbu najavili i tužitelj i tuženica, rekla je u telefonskoj izjavi novinarima sutkinja Trgovačkog suda u Pazinu Sonja Marinac-Rumora te dodala kako je to sve što u ovom trenutku može reći.

 Trgovački sud u Pazinu nije uvažio argumente iz obrane Vinke Cetinski, ali Sud nije utvrdio odgovornost Mirka Cetinskog kao poticatelja, to jest pomagača u nastanku štete. Zato je donesena nepravomoćna presuda u kojoj stoji da se odbija zahtjev po kojemu se od Mirka Cetinskog zahtijevalo da isplati 11 milijuna 697.259 eura.

Trgovački sud u Pazinu Vinku Cetinski nepravomoćno je proglasio odgovornom za štetu od 66 milijuna kuna "što nije postupala s pozornošću urednoga i savjesnog gospodarstvenika kao član uprave tužitelja, kada nije tražila na uvid ugovore o kupoprodaji nekretnina i provjeravala cijenu nekretnina kupljenih za projektna društva te nije provjeravala zahtijevanu cijenu za dijelove poslovnih udjela u projektnim društvima koje je tužitelj platio". 

 Odvjetnik Danka Končara Goran Veljović nije htio komentirati nepravomoćnu presudu, a druga strana se nije očitovala.

Komentara 10

TO
toljaga22
18:48 24.01.2017.

sve je sada napokon na mjestu

TO
toljaga22
18:47 24.01.2017.

Toni, javi se

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
19:19 24.01.2017.

bude Toni zavrtio u Admiralu u Rovinju. ako bude dobra noc imat ce za prvu ratu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije