Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gestikulacije i mimika

Vili Beroš i neverbalno odaje raste li broj oboljelih

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava
Foto: MORH
1/6
30.03.2020.
u 15:00

Komunikologinja i politologinja Smiljana Leinert Novosel ističe da su svi članovi Nacionalnog stožera odlični u komunikaciji

Neki kao da se rode s licem koje ne odaje ništa ni kad im je teško ni kad im je lako, ali takvo lice zasigurno nije ono ministra zdravstva Vilija Beroša. Premda je kao član Nacionalnog stožera odličan u svakodnevnoj komunikaciji s javnošću, po Beroševu licu i prije nego što progovori možemo prepoznati je li taj dan više ili manje oboljelih.

Beroš, nesvjesno, neverbalno odaje kakvo je stanje s COVID-19 još dok prilazi pozornici, za razliku od ministra Davora Božinovića koji ne odaje ništa dok ne progovori. No za Božinovića je zbog posla koji obavlja prirodno da ima istrenirano, bezizražajno lice, osobito pred kamerama.

Komunikologinja i politologinja Smiljana Leinert Novosel ističe da su svi članovi Nacionalnog stožera odlični u komunikaciji. Na licu im se vidi kad su umorni, no vrlo se kontrolirano ponašaju i ne vide se kod njih velike ekspresije ni tuge ni veselja, jedino se primijeti malo veća relaksacija na licu i u držanju kad su vijesti prihvatljivije. No Beroševo lice malo više odaje kakvo je stanje.

– Za razliku od ministra Božinovića, kojem u službenoj komunikaciji mimika na licu nije jako izražena, kad je riječ o ministru Berošu više se zamjećuje kad je relaksiraniji, kad je stanje dobro, a kad lošije od predviđenoga.

Neverbalna komunikacija nesvjesna je i te nesvjesne gestikulacije i mimika na licu Berošu pobjegnu. I lijepo je vidjeti da mu pobjegnu – kaže komunikologinja i politologinja Smiljana Leinert Novosel. Nesvjesno odavanje (ne)zadovoljstva situacijom vidljivije je kod ljudi koji nisu političari i koji su manje vješti u službenoj komunikaciji, premda i Beroš kao liječnik vodi računa što će reći ljudima.

I na licima Krunoslava Capaka i Alemke Markotić mogu se bolje iščitati prognoze nego na licima političara, napominje Leinert Novosel. 

VIDEO Intervju s ministrom Berošem

Komentara 32

Avatar fidelio
fidelio
15:55 30.03.2020.

Razlika nije u vještini komunikacije, nažalost. Razlika je u tome koga boli srce, a koga boli neka druga stvar...

VL
vlatx
16:55 30.03.2020.

Još nam samo nedostaje procjena nekog modnog gurua da nam kaže kako se oblače da zaokružimo cijelu sliku našeg kriznog stožera. Ovim člankom ste ministru i svima nama olakšali situaciju.

DU
Deleted user
15:48 30.03.2020.

Inače ugledna politologinja je veliki simpatizer a vjerojatno i član SDP-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije