Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PREDSJEDNIK

Janukovič: Nisam učinio dovoljno da spriječim krvoproliće

Viktor Janukovič
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL
23.06.2015.
u 08:53

Pripadnici sigurnosnih snaga ispunili su svoje dužnosti prema postojećim zakonima, rekao je Janukovič

Bivši predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič rekao je da prihvaća dio odgovornosti za krvoproliće koje je dovelo do njegovog pada u veljači prošle godine.

- Ne negiram svoju odgovornost - rekao je Janukovič za BBC komentirajući pucanje na prosvjednike na kijevskom trgu Majdan. Iako je naglasio da nije naredio sigurnosnim snagama da otvore vatru te da je bio protiv upotrebe sile, dodao je da nije učinio dovoljno da spriječi krvoproliće.

- Ali pripadnici sigurnosnih snaga ispunili su svoje dužnosti prema postojećim zakonima. Imali su pravo na upotrebu oružja - rekao je Janukovič, dodajući da su smrtonosni hici ispaljeni i na policiju.

Janukovič, kojeg se optuživalo za prorusku politiku i kojeg su ruski specijalci spasili nakon nereda, rekao je da je ruska aneksija Krima tragedija koja se ne bi dogodila u njegovom mandatu. Ukrajinski dužnosnici terete ga za pronevjeru više milijuna dolara, zbog čega ga je Interpol u siječnju stavio na popis traženih osoba. Janukovič demantira optužbe za pronevjeru i skrivanje novca u inozemnim bankovnim računima.

- Da, bilo je korupcije, nitko to ne niječe. Ali prošla je godina i pol, oni na vlasti imaju sva sredstva na raspolaganju. Pokažite nam, gdje su Janukovičevi bankovni računi? Ne postoje niti su ikad postojali - rekao je Janukovič.

>> Janukovič: Borit ću se za Ukrajinu! Bio sam prisiljen pobjeći zbog prijetnji smrću

>> Janukovič Ukrajincima: Održite referendum u svakoj regiji!

Komentara 14

RO
rotšild
13:49 23.06.2015.

Januković je bio legalno izabrani predsjednik Ukraine a svrgnuli su ga Ukrainski kriminalci uz pomoć zapadnih kriminalaca.

KI
Kissinger
13:06 23.06.2015.

janukoviću dobro si postupio.ovih dana ukrajinski general i veči broj ukrajinskih časnika napustili kako oni kažu "zločinačku vlast u kijevu.isti scenario kao sa našim generalima i časnicima kad su napustali JNA.

KI
Kissinger
13:32 23.06.2015.

arežina-što ti on treba,taj se pita kao ti u općini Trešnjevka.objavi govor generala i pomoćnika ministra obrane kako on kaže "zločinačke vlasti u kijevu",a od juče prebjega u pobunjeničke redove na istoku ukrajine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije