Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Anarhija u Ukrajini'

Janukovič Ukrajincima: Održite referendum u svakoj regiji!

Viktor Janukovič
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.03.2014.
u 11:57

- Kao predsjednik čije su misli i srce zajedno s vama, pozivam svakog razumnog građanina Ukrajine - ne dajte da vas varalice iskorištavaju - poručuje Viktor Janukovič.

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, koji je nakon svrgavanja s vlasti pobjegao u Rusiju, u današnjem obraćanju ukrajinskom narodu zatražio je održavanje referenduma o sudbini svake regije u državi, piše Itar-Tass.

- Kao predsjednik čije su misli i srce zajedno s vama, pozivam svakog razumnog građanina Ukrajine - ne dajte da vas varalice iskorištavaju! Zahtijevajte referendum o određenju statusa svake regije u Ukrajini - napisao je Janukovič u obraćanju ukrajinskom narodu.

"Anarhija u državi nema ništa zajedničko s demokracijom"

Ponovio je svoj dobro poznati stav da se u Ukrajini dogodio "državni udar kojeg je izvela opozicija uz pomoć naoružanih terorističkih grupa te punu potporu nekih zapadnih država". Smatra i da nova vlast nema mandat od naroda za uvođenje "neustavnih promjena u zakonodavstvu" i održavanje predsjedničkih izbora.

- Anarhija koja se događa na ulicama naše države nema ništa zajedničko s demokracijom - kazao je Janukovič i dodao kako su prosvjedi koji se događaju na istoku i jugu Ukrajine "normalna reakcija na državni udar". Svrgnuti predsjednik vjeruje da samo "sveukrajinski referendum", ali ne i prijevremeni predsjednički izbori, mogu stabilizirati situaciju u Ukrajini i održati njezin teritorijalni integritet. Nova ukrajinska vlast je predsjedničke izbore raspisala za 25. svibnja.

>>'Rusi su spremni za napad, 100.000 vojnika je uz granicu'

>>Opća skušptina UN-a 'referendum na Krimu' proglasila nezakonitim

Komentara 29

KI
Kissinger
12:18 28.03.2014.

svjetske agencije javljaju o sinoćnim neredima "desnog sektora"pred parlamentom ukrajine.porazbijali prozore i tražili smjenu ministra unutarnjih poslova.naši mediji nesmiju to objaviti?

IS
istima
14:06 28.03.2014.

Hm...... a da li i Čečeniji predlaže da i oni organiziraju referendum ?

DP
dva pišem pamtim jedan
19:19 28.03.2014.

šta tu prokletu lopinu uopće stavljaju da nešto govori,kad su ga najvjerojatnije ruski špijuni postavili a ne da su ga ukrajinci izabrali,jer je poznato da se kod njih vara na izborima slično kao u sjevernoj koreji .Rusija je to planirala najvjerojatnije godinama da preko lopine janukovića otmu velik dio teritorija Ukrajini.Rusi imaju jasan moto gdje ima rusa to je rusija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije