Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SALORI i MOTOBIL

Vikend pun događanja: U Osijeku čak dva sajma, prisustvovala i ministrica Tramišak

U Osijeku otvoreni sajmovi "Salori" i "Motomobil"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
22.04.2022.
u 14:31

Osim što se mogu kupiti proizvodi lokalnih OPG-ovaca, poput bučinog ulja, ljekovitog bilja, suhomesnati proizvodi ili tradicionalne slavonske začinske paprike, na sajmu se predstavljaju i gradovi prijatelji Osijeka

Više od stotinu izlagača okupilo se danas na 17. SALORI-ju, sajmu lova, ribolova i turizma koji traje do nedjelje.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, u osječkom Pampasu na dvije tisuće zatvorenog i tri tisuće otvorenog prostora predstavljaju se županijski lovački savezi, sportsko-ribolovni savezi, Ministarstvo unutarnjih poslova, komercijalni izlagači s programom lova i ribolova, turističke zajednice županija, gradovi i općine i streljačka društva.

Osim što se mogu kupiti proizvodi lokalnih OPG-ovaca, poput bučinog ulja, ljekovitog bilja, suhomesnati proizvodi ili tradicionalne slavonske začinske paprike, na sajmu se predstavljaju i gradovi prijatelji Osijeka - slovačka Nitra, koja posjetitelje upoznaje sa svojom poviješću, budući da su jedan od najstarijih gradova u Slovačkoj, ali i mađarski Pečuh, smješten na obroncima planine Mecsek na jugozapadu zemlje, blizu granice s Hrvatskom.

Tu se može vidjeti i lovački nakit iz Slovačke, ima izlagača iz Slovenije i Srbije, a predstavljaju se i najnoviji trendovi lovačke mode, outdoor oprema, poput šatora, rasklopnih stolaca ili ručnih lopatica, a isprobati se može i gađati sa zračnom puškom. Najmlađima je najzanimljivija diorama Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza, gdje se vide preparati divljači koja obitava na kontinentu Hrvatske. Kušati se može i čobanac koji na ulazu u sajamski prostor kuhaju lovačka društva, a u nedjelju od 9 sati je i državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša. 

Istovremeno se održava i 24. Motomobil, sajam automobila i prateće industrije, a sajmove je danas otvorila Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja, a govorio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, osječki gradonačelnik Ivan Radić, saborski zastupnik Goran Ivanović, direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović te dopredsjednik HLS-a Zlatko Stolnik i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Salori se odvija u organizaciji Osječkog sajma te Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. 

Komentara 1

PR
prokurator
14:34 22.04.2022.

obožavam modne stilove i ukus ovih sintnih funkcionerki zločinačke iz provincijskih zabiti, koje dođu na ministarska mjesta pa naglo postanu zagrebačke dame i počnu se skupo odijevati... milina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije