Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasno odbacili prijedlog
Povratak na članak

Vijećnici Krškog ne žele hrvatski nuklearni otpad

Na posljednjem sastanku krški vijećnici raspravljali su o zajedničkom slovensko-hrvatskom odlaganju radioaktivnog otpada koji nastaje u Nuklearnoj elektrani Krško na odlagalištu u Vrbini

Komentari 5

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
07:17 05.03.2019.

Obrene ti si vjerovatno protiv Nezavisne Hrvatske države kaka joj želiš i dalje energetsku ovisnost.

VL
VL
????
07:56 05.03.2019.

Ha, čuj, kad su se kranjski bedaci zakopali u ovisnost o termoelektranama na ugljen do neke 2050., jasno da ne žele još i nuklearni otpad. Mene zanima možemo li taj nuklearni otpad iskoristiti za kakvu bojevu glavu na nekoj raketi. Danas jedino posjedovanje nečega takvog garantira neovisnost pred velikim silama.

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
07:16 05.03.2019.

Naravno pametno je to od Slovenaca. Za otpad uz koji stižu ogromni novci nemaju primjedbi a za onaj koji to ne donosi trebamo se sami pobrinuti.

VL
OB
ObrenM
07:04 05.03.2019.

Samo naprijed sa nuklearkama.Ocekivajmo uskoro nuklearni loby,koji ce propagirati sve blagodati ove zdrave tehnologije.Sada je prigoda,jer se radi smanjenog interesa za ovu opasnu energiju ,ovo moze dobiti za nikad manje novaca.Pamtimo kada je nekadasnji ministar(zvan 10%)gurao francusku tehnologiju i sreca nije uspio to napraviti u Viru.Onaj koji bi danas progurao tu stoljetnu opasnost zvao bi se myster 30%.Poluvremena raspada ovih tvari do neutralnosti traju nekoliko stoljeca.Ovdje bi scenarij mogao poceti sa vecim poskupljenjima el.energije i naputkom,da je nuklearka jedino moguca opcija.

VL
Avatar maxist
maxist
10:22 05.03.2019.

Normalno da ne žele.......pa u HR gdje se god spomenulo mogućnost izgradnje skladišta bila je odmah pobuna uključujući krajeve u kojima ima manje stanovnika,( manje nego u jedoj zgradi.) Slovenci isporučuju struju desetljećima ali i brinu o tom otpadu !!!!! Zagreb u centru ima otpad (opasni i nuklearni) iz svih bolnica i pol stoljeća među zgradama i stanovnicima i nitko ništa ne pita. ......au vukojebinama gdje na kilometre nema stanovnika dižu dreku do UN_a !!! TO također spada u dugoročnu strategiju o kojoj "naši" (sami svoji) političari nemaju pojma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.