Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak nadležnih tijela

Vijeće za nacionalnu sigurnost: Letjelica je iz Mađarske stigla brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
11.03.2022.
u 10:28

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada besposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m.

U Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Valentino Franjić.

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada besposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Video – U Zagrebu pao izviđački dron iz Ukrajine? Stručnjak: Činjenica da je tako daleko je zbunjujuća

Komentara 11

UG
ugroženi
11:03 11.03.2022.

Ova letjelica, tko god da ju je lansirao, nije smjela nikada doći do Zagreba. Ima velik radarski otisak (14 x 4 m) i ne leti na maloj visini (1300 m). Radarska mreža nato-a ju je trebala registrirati i iz centralne komande u Španjolskoj dati naređenje za dizanje zrakoplova ili aktiviranje PZO-a. NATO spava. Toliko o tome kako će u slučaju prave ugroze NATO u sekundi biti u Hrvatskoj. Samo sanjajte. A vi ne vraćajte vojni rok nego provjeravajte da li je izašao novi model grafičke kartice.

OV
ovcalila
12:00 11.03.2022.

očito daje dobro letjela ali na pogrešan JARUN trebala je otiči na Yarun u blizini Žitomira

DE
Delaparra
13:47 11.03.2022.

ZET ne vozi tako brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije