Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. SJEDNICA

Vijeće za domovinsku sigurnost usvojilo preporuke oko podizanja konkurentnosti obrambene industrije

16. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/14
07.11.2019.
u 17:52

Kako navodi priopćenje iz Ureda Predsjednice, preporuke Vijeća će služiti kao podloga za daljnju raspravu i zajedničke napore u podizanju konkurentnosti hrvatske obrambene industrije na globalnom tržištu.

Na 16. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović usvojene su preporuke Vijeća za budući razvoj obrambene industrije u Republici Hrvatskoj, koje bi uskoro trebale biti predstavljene javnosti. Kako navodi priopćenje iz Ureda Predsjednice, preporuke će služiti kao podloga u podizanju konkurentnosti hrvatske obrambene industrije na globalnom tržištu.

Vijeće je istaknulo kako smatra kako će ključ uspjeha biti u sinergiji između državne uprave, gospodarstva i znanstvene zajednice, koja je nužan preduvjet ubrzanog tehnološkog razvoja, a posebno pojačanog ulaganja u istraživanje i razvoj novih tehnologija.

16. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost
1/14

Grabar-Kitarović je naglasila kako je Vijeće u svome radu otvorilo neka vrlo značajna pitanja iz domene sustava nacionalne sigurnosti, obrambenog sustava, sustava unutarnje sigurnosti i sustava civilne zaštite, odnosno Sustava domovinske sigurnosti u cjelini. 

-  Pojam domovinske sigurnosti označava koncept koji je Predsjednica Republike promovirala još u svojem izbornom programu, tražeći modele povezivanja u jedinstven, integralan model upravljanja, usmjeren na zajedničko djelovanje svih sastavnica sustava u upravljanju sigurnosnim rizicima - navodi se u priopćenju

- Geopolitičko i sigurnosno okružje Republike Hrvatske koje je obilježeno nestabilnošću i uvijek novim i promjenjivim izazovima zahtijeva nove i prilagodljive sposobnosti širokog spektra dionika toga sustava, čijoj izgradnji je i Vijeće za domovinsku sigurnost kroz svoje rasprave i prijedloge značajno doprinijelo - stoji u priopćenju u kojem se navodi  kako je Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila svim članovima Vijeća na radu i navela im kako su joj pomogli sa svojim savjetima u donošenju odluka.  

VIDEO: Kolinda Grabar-Kitarović objavila kandidaturu

Komentara 11

VA
Vagabundo
18:34 07.11.2019.

Cestitke predsjednici na realizaciji svojeg predizbornog obecanja

JO
JOHNNY
18:42 07.11.2019.

Koliko nebitan članak bez ikakve poante

ŽM
željo_moja
18:38 07.11.2019.

Pitanje nacionalne obrane jedno je od najvaznijih pitanja i lijepo je vidjeti kako predsjednica koristi svoje ovlasti maksimalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije