Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna provokacija

Vijeće sigurnosti osudilo sjevernokorejsko ispaljivanje raketa

Sjeverna Koreja
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.03.2014.
u 07:52

Predsjednica Vijeća, veleposlanica Luksemburga pri UN-u Sylvie Lucas, kazala je da je time Sjeverna Koreja prekršila rezolucije Vijeća sigurnosti.

Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je sjevernokorejsko lansiranje dvije balističke rakete i dodalo da razmatraju "primjeren odgovor", piše BBC.

Predsjednica Vijeća, veleposlanica Luksemburga pri UN-u Sylvie Lucas, kazala je da je time Sjeverna Koreja prekršila rezolucije Vijeća sigurnosti. Sjeverna Koreja je u srijedu lansirala dva projektila srednjeg dometa Nodong. Bilo je to prvo lansiranje tih projektila od 2009. godine.

Članice Vijeća sigurnosti dogovorile su se da će se konzultirati oko odgovora Sjevernoj Koreji koji će stići "brzo". Ministarstvo obrane Južne Koreje je izvijestilo da su rakete ispaljene iz regije Suckon sjeverno od Pjongjanga te su letjele oko 650 kilometara prije pada u more kod istočne obale Korejskog poluotoka. Južna Koreja je to nazvala "ozbiljnom provokacijom".

>>Sjeverna Koreja ispalila dva projektila i poslala 'poruku međunarodnoj zajednici'

>>Svi Sjevernokorejci moraju imati frizuru kao Kim Jong-un

Komentara 11

DU
Deleted user
08:41 28.03.2014.

S:koreja lansirajuc Rakete u svrsi testiranja,ni su povrjedili niti su ostetili niti jednu drzva koja s njima granici,a gos.Lucas amerika svakodnevno"testira"takve raketa i to na druge drzave i te rakete nanose veliku matrijalnu i ljudsku stetu po svjetu.

Avatar lustrismus
lustrismus
08:39 28.03.2014.

Ne sećam se da je Veće sigurnosti osudilo Ameriku sa silne ratove koje vodi

NE
Nepobjedivi
11:19 28.03.2014.

Neugodno me iznenađuje novi grafički izgled komentara. Prvo, zaprepašćujuće je da softwerski više nemate podršku razdvajanja odlomaka. Malo veći komentari izgledaju kao vreća krumpira i djelo polupismenih autora. Drugo, odgovore na komentare sakrivate, što ne radi nitko na svijeta. Ako već ne želite automatsko pokazivanje svih komentara, barem pokažite, recimo, prva tri, a ostale sakrijte iza oznake "Više", kao što se često radi i u Hrvatskoj i drugdje u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije