Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 5 GODINA
Povratak na članak

Vijeće Europe vratilo Rusiji pravo glasa

Skupština je taj prijedlog odobrila sa 118 glasova za, 62 protiv te 10 suzdržanih nakon što joj je 2014. godine oduzela pravo glasa zbog aneksije Krima

Komentari 15

Avatar nekakav
nekakav
07:37 26.06.2019.

pravo glasa rusima je nazad omogućeno kako bi se novo vodstvo vijeća europe moglo legalno izabrati. jer bez ruskih glasova tko god bio izabran ne bi bio legalna, niti legitimna ekipa! mogao je novinar jasno napisati što bi bilo da rusiji nisu 'vraćena' prava. to što u jednoj rečenici šturo napomene 'idućeg tjedna će se birati novo vodstvo' je ključ ovog događaja. mogao je i napisati da su ukrajinci vrijeđali sve koji su za ruse dali glas, i to tako se da cijela dvorana zgražala. nek novinar veli kakvim riječima su se pred koji dan nijemci obratili ukrajincima i kako su ih nazivali. nek novinar napiše kolko rusija godišnje plaća to vijeće. i koje teme su kroz vijeće se deset godina provlačile. deset godina svaka sjednica vijeća, svako zasjedanje, je obilježeno jednom te istom stalnom temom, rusijom. u vijeću europe sjede i amerikanci. čemu? što ne sjede u nekom indijanskom vijeću? što se njihov obračun sa indijancima ne prikazuje kao uspješno rješavanje problema? ono, problem ukloniš... još jednom, ovo su rusi čekali, znali da do toga mora doći, lako je bilo ovih 5 godina rigati vatru na ruse (poljaci i ukrajinci), al sad se na loptu stalo i treba dalje ići. ovo je početak obračuna europe sa ukrajinom, ne rusijom. europa je priznala kosovo. nakon toga nema više govora o čvrstom stavu oko nepromjenljivosti granica. kocka je bačena.

VL
MM
Marko_M
09:44 25.06.2019.

I jos sankcije da se skinu u to je to

VL
MO
moškov
10:27 25.06.2019.

Tek kad buricka povede tu organizaciju nizasto ...

VL
DA
dalibla
09:15 25.06.2019.

Baba iz Berlina odlazi.Osvojila je veliki dio istočne Europe bez puške ali na rusima polomila zube.Nadam se da će se Višegradska skupina povećati i odlučnije reći ne plavim ljudima s tankim naočalama

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
09:06 25.06.2019.

Vratit ce oni sve i ukinut sankcije Rusiji! Rusi im nisu htjeli placat a pretrpili stotine milijardi od Rus. Rusi se okrenuli svom gospodarstvu farmerstvu. Sad ce hranit po planete. Evo Kina sve ce sad kupovat od Rusije sto se tice prehrambeni namirnica.- a prije uvozila od SAD. .Slusam tu na TV Moskva predprosle godine izvezli sedam a prosle god osamnest milijardi u Kinu prehrambeni artikala. Racuna se uskoro uvoz do sto milijardi. .A iduce god plinovod SIla Sibira se otvara. Takode SJEVERNI TOK za njemacku..Lova do krova!

VL
TO
Toni66
10:46 25.06.2019.

Ovo je original novinara kao zaključak ; Zajedno s Europskim sudom za ljudska prava (ECHR), Vijeće Europe je odgovorno za """nadgledanje ljudskih prava""" u 47 zemalja članica. Vijeće Europe ne pripada Europskoj uniji, stoga ni ECHR nije njeno sudsko tijelo......... nadopuna i objašnjenje dalje ; Niti ima veze sa bilo čim ili sa bilo kim .. Kratko rečeno mi pametni smo se skupili osnovali sami sebe ( stvorili ; i nemamo nikakvu važeću funkciju-značaj ili potrebu da uopće postojimo ali što je najvažnije a to je da nas EU financira plača i da ne živimo nimalo loše- zapravo super ... Više debelih stotina miliona ide na naše zarade ,... Konačno taj buđet od 1.5 - 2 milijarde koje EU vladari stoje porezne obveznike cijele EU rope su tako i tako uglavnom sve 90% beskorisno i jalovo totalno nepotrebne radnje ili sastanci i jadne odluke ( 2 godine rade oni na tome da EU neko vratimo na stro vrijeme bez sat naprijed sat nazad zahebancije !!! ...............

VL
DU
Deleted user
09:39 26.06.2019.

Ovo je sramota.

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
16:09 25.06.2019.

Nebitne institucije koje služe da bi neke kreature radile jezikom, trenirale strogoću i filozofirale o ljudskim pravima, nisam siguran da će Rusija aktivirati svoje članstvo u svjetlu novih naoružavanja i zaoštravanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.