Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vigilare: Novi zdravstveni odgoj i dalje predstavlja problem

Kako su istaknuli u priopćenju, novopredstavljeni sadržaj zdravstvenog odgoja i dalje predstavlja problem jer nije donio nikakve značajne promjene.
30. kolovoza 2013. u 10:46 0 komentara 14 prikaza
škola,učenik,razred,učionica,učenje, (1)
Foto: Thinkstock

Iako je ministar Željko Jovanović ovog tjedna predstavio novi sadržaj kurikuluma zdravstvenog odgoja, rasprava i negodovanje se nastavljaju. Iz udruge Vigilare priopćeno je da pokreću "akciju javne rasprave sa zahtjevom ministru Jovanoviću za dijalogom i demokratskim pravom na izbor za 4. modul."

Kako su istaknuli u priopćenju, novopredstavljeni sadržaj zdravstvenog odgoja i dalje predstavlja problem jer nije donio nikakve značajne promjene.

"Zdravstveni odgoj tematizirajući pitanja spolnosti, po svojoj naravi zahvaća i duboka vrijednosna pitanja. Želimo da roditelji imaju pravo birati program o spolnosti u skladu sa svojim vrednotama i u skladu s čl. 63 hrvatskog Ustava. Dužnost je ministarstva da služi građanima koji ga financiraju, a ne da pod „kultom stručnosti“ nameće vlastiti liberalan svjetonazor", poručuju iz ove udruge i dodaju kako je "kod onih koji su izabrani izostao minimum civiliziranog ponašanja".

"Pozivamo roditelje, učenike i ostale zainteresirane pojedince na izravno sudjelovanje u demokraciji i dijalogu na jednostavan način preko Vigilare klik-akcije kojom će ministru Jovanoviću poslati zahtjev za sastanak i pravo na izbor za 4. modul", stoji u priopćenju uz napomenu da će u slučaju "daljnjeg oglušivanja na glas naroda" organizirati predaju pisama iz javne rasprave izravno MZOS-u i nadležnom ministru.

>> Vigilare: Novi kurikulum zapravo je stari, s kozmetičkim preinakama

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.