Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporan sadržaj

Vigilare: Novi zdravstveni odgoj i dalje predstavlja problem

škola,učenik,razred,učionica,učenje, (1)
Thinkstock
30.08.2013.
u 10:46

Kako su istaknuli u priopćenju, novopredstavljeni sadržaj zdravstvenog odgoja i dalje predstavlja problem jer nije donio nikakve značajne promjene.

Iako je ministar Željko Jovanović ovog tjedna predstavio novi sadržaj kurikuluma zdravstvenog odgoja, rasprava i negodovanje se nastavljaju. Iz udruge Vigilare priopćeno je da pokreću "akciju javne rasprave sa zahtjevom ministru Jovanoviću za dijalogom i demokratskim pravom na izbor za 4. modul."

Kako su istaknuli u priopćenju, novopredstavljeni sadržaj zdravstvenog odgoja i dalje predstavlja problem jer nije donio nikakve značajne promjene.

"Zdravstveni odgoj tematizirajući pitanja spolnosti, po svojoj naravi zahvaća i duboka vrijednosna pitanja. Želimo da roditelji imaju pravo birati program o spolnosti u skladu sa svojim vrednotama i u skladu s čl. 63 hrvatskog Ustava. Dužnost je ministarstva da služi građanima koji ga financiraju, a ne da pod „kultom stručnosti“ nameće vlastiti liberalan svjetonazor", poručuju iz ove udruge i dodaju kako je "kod onih koji su izabrani izostao minimum civiliziranog ponašanja".

"Pozivamo roditelje, učenike i ostale zainteresirane pojedince na izravno sudjelovanje u demokraciji i dijalogu na jednostavan način preko Vigilare klik-akcije kojom će ministru Jovanoviću poslati zahtjev za sastanak i pravo na izbor za 4. modul", stoji u priopćenju uz napomenu da će u slučaju "daljnjeg oglušivanja na glas naroda" organizirati predaju pisama iz javne rasprave izravno MZOS-u i nadležnom ministru.

>> Vigilare: Novi kurikulum zapravo je stari, s kozmetičkim preinakama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije